Demirtaş, 1 Mayıs'ın sadece Türkiye'de değil, dünya genelinde işçi ve emekçilerin dayanışma günü olduğunu belirtti. Ayrıca, bu günün 1977 Taksim işçi katliamının anması olarak da önemli bir yere sahip olduğunu ifade etti. Taksim Meydanı'nın 1 Mayıs kutlamaları için sembolik bir alan olduğunu vurgulayan Demirtaş, bu mevkinin işçiler için vazgeçilmez olduğunu belirtti.
Demirtaş, yaptığı benzetmeyle dini inançların merkezlerine atıfta bulunarak, "Müslümanlar Kabe’ye, Museviler Kudüs’e giderler. İşçiler açısından da Taksim olmazsa olmaz bir yerdir." dedi. Taksim'i yasaklamanın 1 Mayıs'ı yasaklamakla eşdeğer olduğunu söyleyen Demirtaş, Başbakan'a çağrıda bulunarak, bu yıl 1 Mayıs'ın gerginlik olmadan kutlanması gerektiğini ifade etti.
Demirtaş, işçilerin bayramında dayanışma içinde olmaları gerektiğini vurgulayarak, siyasilerin de bu kutlamalarda emekçilerin yanında yer almasını istedi.