Haydar Baş, Kılıçdaroğlu'nun 5 bin TL asgari ücret vaatlerini eleştirerek sistem farklarını vurguladı.

Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Kılıçdaroğlu'nun asgari ücret vaadinin gerçekçi olmadığını ve bunun ancak Milli Ekonomi Modeli'nin uygulanmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti.

Haydar Baş, Kılıçdaroğlu'nun 5 bin TL asgari ücret vaatlerini eleştirerek sistem farklarını vurguladı.
Bağımsız Türkiye Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Haydar Baş, Kılıçdaroğlu'nun asgari ücret vaadinin gerçekçi olmadığını ve bunun ancak Milli Ekonomi Modeli'nin uygulanmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti.
Google News'te Abone Ol

Prof. Dr. Haydar Baş, bir televizyon programında yaptığı açıklamalarda, Kılıçdaroğlu'nun bin 500 TL asgari ücret verme iddialarını eleştirerek, "Elinden gelirse, 5 bin TL versin ancak veremez. Sistem farkımız var" dedi. Asgari ücretin artırılabilmesi için Milli Ekonomi Modeli'ne ihtiyaç olduğunu vurgulayan Baş, bu modelin dünya genelinde başarılı bir şekilde uygulandığını belirtti.

Baş, "Bu modelin müellifi benim ve uygulama sonuçlarını da ben göreceğim. Ülkelerin bu modeli nasıl benimsediğini görmemiz lazım" şeklinde konuştu. Kılıçdaroğlu'nun asgari ücret ile ilgili söylemlerinin, dış kaynaklardan alınan kredilere dayandığını ifade eden Baş, bu durumun kendi milli parasının olmadığını gösterdiğini belirtti.

Kılıçdaroğlu'nun Vaadi
Baş, Kılıçdaroğlu'nun asgari ücreti artırma vaadini sorgularken, "Dış dünyadan alınan krediler, Hazine'de TL'ye çevrilecek. Bu senin paran değil" dedi. Haydar Baş, Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası'nın (GSMH) var olduğu halde, bu kaynakların karşılığında piyasaya para sürülmediğini de belirtti.

Seçim Süreci ve Senyoraj Hakkı
Baş, seçim sürecinde yaşananlara dikkat çekerek, "Sakın senyoraj hakkım benimdir deme" şeklinde bir baskı olduğunu ifade etti. Bu durumun, destek verenlerin mali güçlerini elinden aldığını vurguladı. Türkiye'nin GSMH'sının 2 trilyon TL olduğunu belirten Baş, bunun bir mal olduğunu, para olmadığını ve global sermaye sahiplerine söz verildiğini söyledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin