Büyükçekmece'de düzenlenen “Yeni Anayasa ve Başkanlık Sistemi” konferansına katılan TBMM Anayasa Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Burhan Kuzu, burada önemli açıklamalarda bulundu. Kuzu, 28 Şubat döneminde yaşadıklarının kendisini derinden etkilediğini belirtti ve suçunun Recep Tayyip Erdoğan'a destek vermek olduğunu dile getirdi.
Kuzu, konuşmasında, "28 Şubat'ın en ağır mağdurlarından biriyim. Suçum, Recep Tayyip Erdoğan hapse girdiğinde onlara karşı dik durmaktı" dedi. Ayrıca, bu dönemde başörtülü öğrencilere yapılan zulümlerden ve imam hatip okullarına yönelik uygulamalardan da bahsetti.
Başkanlık Modelinin Önemi
Kuzu, Türkiye'nin geleceği için başkanlık modelinin şart olduğunu vurgulayarak, "Başkanlık modeli gelmezse eski Türkiye'ye döneriz" uyarısında bulundu. AK Parti’nin bu konuda ne kadar kararlı olduğunu belirten Kuzu, partinin hedeflerini gerçekleştirmek için çaba sarf ettiğini ifade etti.
CHP'nin Seçim Beyannamesi Üzerine Değerlendirme
Kuzu, CHP’nin seçim beyannamesini eleştirerek, "Artık irtica ve laiklik gibi konulara yer vermemişler. Ekonomiye odaklanmışlar" dedi. Ancak, bu vaatlerin gerçekçi olmadığını düşündüğünü söyledi.
Seçime Dair Düşünceleri
Burhan Kuzu, 7 Haziran seçimlerinin Türkiye için kritik bir dönüm noktası olduğunu belirterek, bu seçimde eski Türkiye ile yeni Türkiye arasında bir tercih yapılacağını ifade etti. Partililere, seçmenlerle birebir iletişim kurarak endişeleri gidermeleri gerektiğini söyledi.