Hollanda Büyükelçisi Ron Keller'den Vali Özdemir Çakacak’a ziyaret

Hollanda Büyükelçisi Ron Keller, Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.

Hollanda Büyükelçisi Ron Keller'den Vali Özdemir Çakacak’a ziyaret
Hollanda Büyükelçisi Ron Keller, Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.
Google News'te Abone Ol
Hollanda Büyükelçisi Ron Keller, Vali Özdemir Çakacak’ı makamında ziyaret etti.
 
Mersin Valiliği Basın ve Halkla İlşkiler Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklamaya göre  Hollandalı işadamlarından teşekkül heyetle birlikte  gelen Büyükelçi Keller Valilik Şeref Defteri’ni imzaladı.
 
Vali Çakacak,kabulde  Büyükelçi Keller ile beraberindeki heyetin ziyaretlerinin, iki ülke arasındaki ilişkilerin daha da gelişmesine ivme kazandıracağına inandığını belirtti.
Konuşmasının devamında Hollanda ve Türkiye arasında her alanda köklü ilişkiler olduğuna değinen  Vali Çakacak; “Dost ve müttefik ülke olan Türkiye ile Hollanda arasında sosyal, kültürel ve ekonomik ilişkilerin daha da artması bizleri memnun etmektedir. İki ülke yöneticilerinde bu dostluk bağlarının, sosyal ve kültürel ilişkilerin gelişmesi ve 7 milyar doların üzerinde ticaret hacminin 15-20 milyar dolara yükseltilerek ekonomik ilişkilerin daha da arttırılmasına yönelik güçlü bir irade bulunmakta. İlişkilerin geliştirilmesine katkıda bulunacağını düşündüğümüz için Sayın Büyükelçimizin ve değerli heyetin ziyaretini çok önemsiyoruz. İlimize hoş geldiniz diyor, kendi evlerinde gibi hissetmelerini diliyorum” sözleriyle görüşlerini aktardı.
 
Mersin’in binlerce yıllık medeniyetlere ev sahipliği yapan köklü tarihi, kutsal mekanları, tarım, sanayi, lojistik ve turizm alanlarındaki potansiyeli hakkında bilgiler veren Valimiz, “Türkiye’nin ve Doğu Akdeniz’in en önemli limanlarından biri olan limanımız ilimizin dünyaya açılan kapısı. Mersinli ve Hollandalı işadamlarımızın karşılıklı ziyaretleri ve işbirliği, ekonomik ilişkilerin gelişmesine katkıda bulunacaktır” ifadelerini kullandı.
 
Hollanda Büyükelçisi Ron Keller ise, Mersin’de bulunmaktan mutluluk ve gurur duyduğunu ifade ederek,şunları kaydetti:  “Hollanda, Türkiye’de en fazla yatırım yapan ülkelerden biridir. Hükümetimiz, iki ülke arasındaki bağların kuvvetlenmesi ve ticaret hacminin yükseltilebileceği inancı içerisinde. Refaha ulaşmak için iş ilişkilerimizi geliştirmek zorundayız. Türkiye’de bulunan Hollandalı firmaların yüzde 4’ü Mersin’de faaliyet göstermektedir. Bu rakamı kısıtlı buluyoruz ve arttırılmasını arzu ediyoruz.
 
Mersin’de sıcakkanlı bir şekilde karşılandığımız için çok mutluyuz. Ticaret ve deniz nedeniyle oldukça güçlü bağlarımız var. Mersin Limanı’nın sunacağı imkanlar, Hollandalı işadamlarımızın tarafından ilgi görecektir. Ziyaretimizin, iş ilişkilerini ve kardeşlik bağlarını güçlendireceğine inanıyor, misafirperverliğinizden ötürü şükranlarımızı sunuyoruz”
Kaynak: Mersin Haber

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin