2017 KPSS Yerleştirme Takvimi Açıklandı

KPSS ve EKPSS 2017 yerleştirme takvimi açıklandı. İşte detaylar...

27 Ocak 2017 Cuma, 21:03
2017 KPSS Yerleştirme Takvimi Açıklandı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Devlet Personel Başkanlığı tarafından KPSS merkezi yerleştirme takvimi açıklandı! Açıklanan KPSS takvimine göre ÖSYM'ninde onayı alınarak Devlet Personel Başkanlığı tarafından her yılın Ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirleneceği ve açıklanacağı ifade edildi. Buna göre KPSS 2017 merkezi yerleştirme işlemlerinde 1. yerleştirme talepleri 13 Mart-12  Mayıs arasında toplanacak. Tercih kılavuzu ÖSYM Başkanlığına 1 Haziran'da  gönderilecek. ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması için ise tarih 21 Haziran-3 Temmuz olarak belirlendi. Peki 2017 KPSS sınavı ne zaman yapılacak?

KPSS SINAVI NE ZAMAN?

ÖSYM tarafından belirlenen takvime göre;

Genel kültür, Genel Yetenek ve eğitim bilimleri sınavları 21 Mayıs 2017'de gerçekleştirilecek. Başvurular 14-27 Mart tarihleri arasında başlayacak. Sonuçlar ise 16 Haziran Cuma günü ilan edilecek

KPSS 2017 alan bilgisi sınavı ise 28 Mayıs 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Bu sınava başvurular ise yine aynı tarih olan 14-27 Mart'da alınacak.

KPSS öğretmenlik alan bilgisi sınavı ise 16 Temmuz 2017 tarihinde gerçekleştirilecek. Sınava başvurular yine aynı tarih'te yapılacak. Sonuçlar 4 Ağustos'ta açıkanacak.

KPSS MERKEZİ YERLEŞTİRME TAKVİMİ

Çalışma ve  Sosyal Güvenlik Bakanlığının paylaştığı takvime göre, tercih başvuruları KPSS için 21 Haziran-3 Temmuz'da, EPSS için ise 12-21 Temmuz'da yapılacak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 2017 Kamu Personel  Seçme Sınavı (KPSS) ve Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı (EKPSS) merkezi  yerleştirme takvimini açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, takvim, Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin ilgili maddesinin "Devlet Personel Başkanlığınca, ÖSYM'nin de görüşü alınmak suretiyle her yılın ocak ayında bir yerleştirme takvimi belirlenir ve ilan edilir." hükmü gereğince paylaşıldı.

Buna göre, KPSS birinci yerleştirmeleri için Devlet Personel Başkanlığınca kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme talepleri 13 Mart-12  Mayıs arasında toplanacak. Tercih kılavuzu ÖSYM Başkanlığına 1 Haziran'da  gönderilecek. ÖSYM Başkanlığınca tercihlerin alınması için ise tarih 21 Haziran-3 Temmuz olarak belirlendi.

KPSS ikinci yerleştirmeleri için Devlet Personel Başkanlığı tarafından  kamu kurum ve kuruluşlarından yerleştirme talepleri 7 Ağustos-6 Ekim'de toplanacak. Tercih kılavuzu ÖSYM Başkanlığına 25 Ekim'de gönderilecek. ÖSYM  Başkanlığınca tercihler 14-23 Kasım'da alınacak.

2017 EKPSS yerleştirme takvimine göre ise tercih kılavuzu ÖSYM  Başkanlığına 19 Haziran'da gönderilecek. ÖSYM Başkanlığınca tercihler 12-21  Temmuz'da alınacak.


milliyet

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Büyükşehir’in Kıyafet Evleri’nde Yine Bayram Sevinci Yaşanıyor
Mersin Büyükşehir’in Tüm Birimleri Kurban Bayramı’na Hazır, Ekipler Bayram Öncesi Tüm Hazırlıklarını Yaptı
Büyükşehir Ve Meski Yetkilileri Çamlıyayla’da Muhtarlarla Bir Araya Geldi
Üzerine Uydu Takip Cihazı Takılan ‘Kızkalesi’ Ve ‘Mersin Üniversitesi’ Denize Bırakıldı, ‘Deniz Kaplumbağalarının Uydu İle İzlenmesi Projesi’ Hayata Geçirildi
Mersin Büyükşehir’in ‘Afet Ve İmar Çalıştayı’ Kent Paydaşlarının Katılımıyla Gerçekleşti
Mersin Büyükşehir’in Gönülden Sesler Korosu’ndan ‘Mersin’de Yaz Nağmeleri’ Konseri
Başkan Vahap Seçer’den Kurban Bayramı Kutlama Mesajı
Başkan Seçer, Jandarma Genel Komutanlığı’nın 185. Kuruluş Yıl Dönümü Dolayısıyla Düzenlenen Programa Katıldı
Mersin Büyükşehir’in Çocuk Gelişim Merkezlerinde Karne Heyecanı
Mersin Büyükşehir Zabıtası Kent Huzuru İçin Çalışmalarını Titizlikle Sürdürüyor