‘2017 Türkiye Mükemmelikte Süreklilik Ödülü’ İçin Saha Ziyareti

Tarsus Belediyesi’nde ‘2017 Türkiye Mükemmelikte Süreklilik Ödülü’ İçin Saha Ziyareti Gerçekleştirildi.

06 Ekim 2017 Cuma, 17:04
‘2017 Türkiye Mükemmelikte Süreklilik Ödülü’ İçin Saha Ziyareti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.

2017 Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü Başvurusu yapan Tarsus Belediyesi’nde KalDer değerlendiricileri tarafından gerçekleştirilen saha ziyareti sona erdi.
Tarsus Belediyesi’ne gelen KalDer değerlendiricileri, ilk olarak Belediye Meclis Salonunda Açılış Toplantısını yaptılar. Daha sonra 3 gün sahada olmak üzere 5 gün boyunca belediye personeli ile çeşitli görüşmeler yapan değerlendiriciler, değerlendirme süreci sonunda Tarsus Belediyesi’nin Mükemmellik Yolculuğunda ki seviyesini belirledi.
Açılış Toplantısı’nın, açılış konuşmasında Belediye Başkanı Şevket Can, “1994-2014 yılları arasında 20 yıl Belediye Başkanlığı yapan ve 2014 yılı mart ayından itibaren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığını üstlenen Sayın Burhanettin Kocamaz’ın 2002 yılında başlattığı kalite çalışmalarına durmadan devam ediyoruz. Şahsımın da 1997 yılından bu yana memur, müdür ve başkan yardımcılığı görevlerini yaparken içinde bulunduğum bu çalışmalarla, özdeğerlendirme yapmaya, vatandaş ve çalışan memnuniyetini ölçmeye, sunduğumuz hizmetleri verilerle yönetmeye başladık. Yaptığımız sürekli iyileştirmelerle sunduğumuz hizmetlerde şehrimizi nakış nakış işleyerek, kurumsal mükemmellik anlayışı ile işlerimizi daha iyi planlamaya, daha başarılı uygulamaya, uygulama sonuçlarını kontrol etmeye, kontroller sonucunda önlemler almaya başladık. Hizmet kalitemizi sürekli arttırdık. Kalite mükemmellik yolculuğumuzda basamakları birbir çıkarak 2013 yılında Türkiye’de Mükemmellik Büyük Ödülünü alan ilk ve tek Belediye olduk. Belediye Başkanı olarak seçildiğim 30 Mart 2014 tarihinden bu tarafa 6360 sayılı Büyükşehir Yasasının getirdiği yeni organizasyon yapısı, bütçe, çalışan sayısı, artan mahalle sayıları, kapanan beldelerin borçları gibi büyük zorlukları aşmak için yoğun çaba ve mücadeleler verdik. Büyükşehir Belediyesine bağlanmayı içimize sindirdikten sonra stratejik planımızı hayata geçirmeye başladık. Yapmayı düşündüğümüz projeleri planlayarak, büyük bir kısmını hayata geçirdik. Bir kısım projelerimizi de hayata geçirmek için durmadan, yorulmadan çalışıyoruz, çalışmaya da devam edeceğiz.
Şehrimiz bugün itibariyle 179 mahalle ve bu mahallelerde adrese dayalı nüfus sayımı sonuçlarına göre 330 bin insan yaşamaktadır.
Tarsus’umuz 54 ilden büyük bir şehir yapısına sahip, geçmişi yaklaşık 10.000 yıllık bir tarihe dayanır. Adana’ya 37, Mersin’e 27 km uzaklıkta, denize olan uzaklığımız 17 km’dir. Şehrimiz, Türkiye’de ilk kanalizasyon sisteminin bulunduğu yerdir. Dinlere, dillere, inanç turizminde çok büyük bir önem arz eder. Hristiyan âlemi İsa (a.s) havarilerinden olan St. Paul, şehrimizde bulunmuş ve yaşamıştır, kuyusu ve kilisesi mevcuttur. İslam âlemi olarak da; Kuran’ı Kerim’de şehrimizle ilgili iki sure yer almaktadır. Biri kehf suresi, diğeri Lokman suresi. Lokman Hekim’in peygamber ya da Allah dostu olduğu söylenir. Bunun haricinde Türkiye’de ilk sanayi odası Tarsus’ta kurulmuştur. Türkiye’de ilk elektrik Tarsus’ta üretilmiştir. Çanakkale’de önemli bir görevi üstlenen Nusrat Mayın Gemisi’nin orijinali Tarsus’ta bulunmaktadır. Yılanların piri olarak bilinen şahmeran şehrimizde bulunmuştur ve şehrimizde heykeli bulunmaktadır. Mevcut Kleopatra Kapısı da şehrimizde bulunmaktadır. Barajı ve şelalesi şehrin içinde bulunan tek yerleşim yeri de Tarsus’tur. Tarsusumuz ekonomik yapı olarak genelde güneyde buğdaydan, darısına, narenciyesinden, sebzesine her türlü sebze ve meyvenin yetiştiği bir yerdir. Kuzey tarafında yani dağlık bölgelerde ise ağırlıkla üzüm yer almaktadır. Tarsus Beyazı bir markadır.
İlçemizde yaşanan işsizlik sorununu çözmek için ve istihdam sağlamak için İŞGEM-1 ve İŞGEM-2’yi kurduk. Meslek Edindirme Merkezimizde, çeşitli alanlarda kurslarımızı açtık, Kırkkaşık Bedesteni, Köylü Pazarı ve Siptilli Çarşısını kurarak vatandaşlarımıza geçim kaynağı sağladık.
Belediye olarak bizler göreve geldiğimiz günden bugüne kadar 22 tane açılışımız vatandaşlarımızın hizmetine sunduk. Şehrimizde yer alan eski belediye binamızı restore ederek kredi yurtlar kurumuna ücretsiz olarak tahsis ettik. Şu anda Tarsus Belediyesinde pazar yeri çatılarından elektrik üretmeyle ilgili çalışmalar başlamıştır. Bu yılın sonunda Tarsus belediyesi kendi elektriğini üretecektir. 68 tane şehit ailelerimize ücretsiz konut verdik ve gazilerimize 10.000’er TL’lik nakdi yardımda bulunduk. Geçen hafta 15 Milyon TL’lik bir yüzme havuzu tesisimizi belediye bütçesinden 1 TL harcamadan yap-işlet-devret modeliyle hayata geçirdik. Şu anda 23 mahallemizde belediyemizin çalışmaları sürmektedir. 5 ayrı ekibimizde 129 köyümüzde parke çalışmalarını sürdürmektedir.
Hayata geçirdiğimiz ve planladığımız projelerimizin yanında hizmet kalitemizin sürekli arttırılmasına katkı sağlayan, kalite ve mükemmellik çalışmaları kapsamında 2015 yılında EFQM’e üye olduk. 2015 yılında özdeğerlendirme çalışmalarımıza devam ederek iyileştirme projelerimize belirledik. 2016 ve 2017 yılı Geri Bildirim Raporları doğrultusunda iyileştirmeler planlayarak sürekli iyileştirme anlayışımızı devam ettiriyoruz. Avrupa Mükemmellik Ödülü sürecimizin 2016 sonucunda Finalist olmuş, 2017 sürecinde ise 25-26 Ekim 2017 tarihlerinde İspanya’nın Madrid Şehrinde gerçekleşecek Ödül Töreninde 2016 yılına göre daha iyi bir sonuç bekliyoruz.
Bu hafta gerçekleşecek olan Saha Ziyareti ile Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü sürecinin şehrimize ve belediyemize hayırlı olmasını diliyorum.
Bu arada bütün mesai arkadaşlarıma emekleri ve gayretleri için teşekkür ediyorum. Bizler ilk günkü heyecanımızla ve severek işimizi yapmaya devam ediyoruz.” dedi.
Tarsus Belediyesi’nin ‘2017 Türkiye Mükemmellikte Süreklilik Ödülü’nü alıp almayacağı 21-22 Kasım 2017 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak olan Kalite Kongresi’nde, Türkiye Mükemmellik Ödülü Yürütme Kurulu tarafından açıklanacaktır.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti