2019 Yılında Youtube’a Erişim Tümüyle Engellenebilir

Bir alışveriş merkezinde gerçekleşen açık panelde Teknoloji Uzmanları ve Akademisyenler, Türkiye’de sıkıntılı bir süreç yaşayan video sitesi YOUTUBE’un, 2019 yılındaki akıbetini yorumladı.

04 Ocak 2019 Cuma, 09:32
2019 Yılında Youtube’a Erişim Tümüyle Engellenebilir
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Çok sayıda basın mensubunun katılımıyla gerçekleşen ve dans gösterisi ile son bulan organizasyonda performans gösteren konuşmacılar, şu ifadelere yer verdi:
Uzm. Dr. Ceyda CANER (Bilgisayar Mühendisliği):“YOUTUBE, ülkelerin mahremiyet alanlarını tanımak zorunda. Ancak, bu konuda hiç de hassas olmadığı su götürmez bir gerçek. Gidişat böyle devam ederse ki, YOUTUBE’un yönetimsel inisiyatifinin değişeceği yönünde şahsen umudum yok; 2019 yılının 2. çeyreğinde YOUTUBE’a erişimin süresiz olarak engellenmesi söz konusu olabilir.”
Abdullah KOÇOĞLU (Ticari Danışman ve Moderatör):“Teknolojik her yenilik, kötü niyetli insanların elinde tehlikeli birer silaha dönüşebilir. YOUTUBE’un ve sair platformların, Türkiye Cumhuriyeti Kanun ve Hükümlerine saygı göstermesi gerekir; aksi halde ipin ucu kaçar. Ancak, samimi olmak gerekirse şahsi kanaatim; 2019 takvim yılı içinde YOUTUBE’a erişimin tümüyle sonlandırılacağı yönünde. Bence, sonlanması da yerinde olur. Kanunlarımızı tanımama yönünde direnen egolu bir şirket ve sahte yollarla artırılabilen YOUTUBE izlenme oranları sayesinde kamuoyunun nitelikli yolla dolandırılma riski oldukça yüksek.”
Galip KADEMOĞLU (SEO Uzmanı – Bilişim Uzmanı):“YOUTUBE, güvenlik altyapısı bakımından, kötü niyetli kullanıcıların yasal olmayan yollarla video izlenme sayısı ve kanal abonesi artırımına uygun bir ortam yaratıyor. İrili ufaklı yayıncılardan oluşan birçok kullanıcı, bu yolla sahte artırım yaparak, kamuoyunda yarattıkları simülasyon etkisi sayesinde haksız reklam geliri elde ediyor. Bu durum, öncelikle RTÜK açısından sıkı sıkıya denetlenmesi gereken bir platform olduğu anlamına geliyor. Keza, YOUTUBE’un, RTÜK kurallarını koşulsuz bir şekilde tanıması ve denetim aşamasında kolaylık sağlaması olmazsa olmazlardan. Aksi halde, 2019’da YOUTUBE’a erişimin sıklıkla engelleneceği yönünde iddiam olduğunu söyleyebilirim. Birkaç sefer sonrasında ise söz konusu erişim engeli, süresize çevrilebilir.”
Eshaf Mansur DEVELİ (Uydu Teknolojileri Teknikeri):“RTÜK Yönetimi’nin 2019’da, özellikle, YOUTUBE üzerinden haksız kazanca odaklı rant sağlayan ve Türk Aile yapısına uygunsuz ya da şiddet içeren içerik yayınlayan YOUTUBE kanallarına ceza uygulayacağını düşünüyorum. Bu meyanda, YOUTUBE yönetiminin duyarlı davranması ve cezaya tabi olan kullanıcı ile alakalı ülkemiz kanunlarının öngördüğü yaptırımı uygulaması gerekir; uygulamadığı takdirde beklenen son kaçınılmaz görülüyor. Bana göre YOUTUBE Yönetimi, böyle bir durumda dik tavrını koruyacak ve erişiminin birçok kez veya süreye tabi olmaksızın engellenmesine sebebiyet verecektir.”
Y. Necati URLA (HL Group Yönetici Asistanı):“Avrupalı bir bakışla, “YOUTUBE’un Türkiye’deki sonunu, taraflı siyaset yapma ya da şiddet ve yasa dışı görüntüler yayınlama girişiminde bulunacak olası YOUTUBE kanallar getirecektir. Ülke menfaatleri adına, bu konuda tedbir sağlanması son derece doğal bir durum. Doğal olmayan ise YOUTUBE’un genel tavrıdır. Bu arada kimi YOUTUBE kanalları, sahte yöntemlerle izlenme oranlarını artırabiliyor ve para karşılığında abone satın alabiliyor. Tüketiciyi Koruma Kanunu çerçevesinde buna tedbir getirilmesi ve bu kanallara reklam veren firmaların haklarına sahip çıkılması mutlak surette şart.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”