2021-13 Nolu Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı (Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi)

30/03/2021 tarihinde Mersin Valisi Ali İhsan SU başkanlığında olağanüstü toplanan Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu; İçişleri Bakanlığının 29.03.2021 tarih ve 5673 sayılı “Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi” konulu Genelgeleri doğrultusunda gerekli kararları aldı.

04 Nisan 2021 Pazar, 14:19
2021-13 Nolu Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurul Kararı (Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi)
-

VALİLİK SİTESİNDE YER ALAN KARAR İSE ŞÖYLE;
KARAR TARİHİ : 30/03/2021 KARAR NO : 2021 / 13

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 30/03/2021 tarihinde Mersin Valisi Ali İhsan SU başkanlığında; İçişleri Bakanlığının 29.03.2021 tarih ve 5673 sayılı “Tedbirlerin Gözden Geçirilmesi” konulu Genelgeleri doğrultusunda gerekli kararları almak üzere olağanüstü toplandı.
Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun tavsiyeleri göz önünde bulundurularak 29 Mart 2021 günü toplanan Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde alınan kararlar doğrultusunda; yeni bir karar alınıncaya kadar ilimizin risk grubu çok yüksek olarak değiştirilmiştir.
Bu kapsamda ilimiz genelinde 30 Mart 2021 tarihinden itibaren;
1. Hafta içi günlerde; 21.00­05.00 saatleri arasında sokağa çıkma kısıtlaması uygulamasına devam edilecektir.
2. Hafta sonlarında ise; hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması, Cuma günü saat 21.00’de başlayıp Cumartesi ve Pazar günlerinin tamamını kapsayıp Pazartesi günü saat 05.00’de bitecek şekilde uygulanacaktır.
Uygulanacak olan sokağa çıkma kısıtlamaları sırasında İçişleri Bakanlığının 30.11.2020 tarih ve 20076 sayılı Genelgesiyle belirlenen “Sokağa Çıkma Kısıtlamasından Muaf Yerler ve Kişiler Listesinde” yer alan istisna/muafiyetler (sonraki Genelgelerle yapılan eklemeler dahil şekilde) ile sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan süre ve günlerde şehirlerarası seyahat edilmesine dair usul ve esasların uygulanmasına aynı şekilde devam edilecektir.
3. Yeme-içme yerleri (lokanta, restoran, kafeterya, pastane, tatlıcı vb.) ile dernek lokali, kıraathane, çay bahçesi gibi işyerleri; Sağlık Bakanlığı Covid­19 Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinde yer alan mesafe koşullarına (masalar ve koltuklar arası) göre açık ve kapalı alanlar için ayrı ayrı olacak şekilde % 50 kapasite sınırlaması ile mekanda bulunabilecek masa-koltuk sayısı ve aynı anda bulunabilecek azami kişi sayısı tespit edilerek ve HES kodu sorgulaması yapılarak, 07.00-19.00 saatleri arasında müşteri kabul edeceklerdir.
Ancak bu işyerlerinde aynı masada; en fazla 2 kişinin aynı zamanda oturmasına izin verilecektir.
Yeme-içme yerleri 19:00-21.00 saatleri arasında paket servisi veya gel-al şeklinde, 21.00-24.00 saatleri arasında ise sadece paket servis şeklinde, tam gün sokağa çıkma kısıtlaması uygulanan Cumartesi ve/veya Pazar günleri ise 10.00-20.00 saatleri arasında sadece paket servis şeklinde hizmet verebileceklerdir.
4. Sivil toplum kuruluşları, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ve bunların üst kuruluşları ile birlikler ve kooperatifler tarafından düzenlenecek genel kurul dahil kişilerin bir araya gelmesine neden olan her türlü etkinliklere dair İçişleri Bakanlığının 02.03.2021 tarih ve 3514 sayılı Genelgesinde belirlenen usul ve esasların süregelen uygulanmasına ilimiz genelinde aynen devam edilecektir.
5. Nikah ve nikah merasimi şeklindeki düğünlere ilişkin İçişleri Bakanlığının 02.03.2021 tarih ve 3514 sayılı Genelgesinde belirlenen usul ve esasların süregelen uygulanmasına aynen devam edilecektir.
Ancak ilimizde bu hafta sonu (3 Nisan 2021) uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması kapsamında Cumartesi günü için daha önceden tarih almış nikah veya nikah merasimi şeklindeki düğünlere katılacaklar (katılımcı sınırlamasına uygun olmak kaydıyla) için muafiyet uygulanacaktır.
6. Halı saha, yüzme havuzu vb. tesislere dair İçişleri Bakanlığının 02.03.2021 tarih ve 3514 sayılı Genelgesinde belirtilen usul ve esaslar çerçevesinde süregelen uygulanmasına aynen devam edilmekle birlikte halı saha girişlerinde HES kodu kullanılması ve seyirci/refakatçi/misafir alınmaması kaydıyla halı saha/yüzme havuzu vb. tesisler 09:00-19:00 saatleri arasında çalışabileceklerdir.
7. İnternet kafe/salonu, bilardo salonu, lunapark, hamam, sauna, masaj salonu gibi yerler için süregelen uygulamaya uygun şekilde; % 50 kapasite sınırına uymak ve HES kodu sorgulaması yapmak kaydıyla 07.00-19.00 saatleri arasında faaliyette bulunabileceklerdir.
8. Salgının bulaşmasında önemli bir kaynak olduğu tespit edilen aile ve akraba ziyaretleri gibi ev içi etkinliklerin sınırlandırılmasına yönelik bilgilendirme faaliyetlerine ilimiz genelinde ağırlık verilecektir.
9. Risk grubuna göre ilimizde tedbirlerin uygulanacağı kontrollü normalleşme döneminin sürdürülebilirliği ve bir an evvel tam anlamıyla normalleşmenin sağlanması için; aziz milletimizin bu güne kadar sergilediği sağduyulu ve fedakârca yaklaşımını sürdürmesinin ve temizlik, maske, mesafe prensiplerinin yanı sıra hayatın her alanını kapsayacak şekilde belirlenen kurallara/tedbirlere toplumun tüm kesimlerince azami düzeyde uyulmasının önemi kadar yürütülecek denetim faaliyetlerinin etkinliği ve sürekliliği de büyük bir etkendir. Bu çerçevede İçişleri Bakanlığının 03.03.2021 tarih ve 3695 sayılı Genelgesinde temel esasları belirlenen “Dinamik Denetim Sürecinin” uygulanmasına kesintisiz şekilde devam edilecektir.
Salgının seyrini etkileyen (olumlu-olumsuz) her türlü faktörün (ilçeler arası farklılıklar, il nüfusunun yaş ortalaması, il dışından kaynaklı sorunlar vb. il bazlı özel sebepler) analiz edildiği ve bu faktörlere yönelik alınan/alınması gereken tedbirler ile yürütülen/yürütülecek olan faaliyetlerin yer aldığı İl Salgın Risk Azaltma Planı (SARAP) doğrultusunda gerekli çalışmaların aksaklığa meydan verilmeden sürdürülmesi sağlanacaktır.
Kaymakamlarımız başta olmak üzere tüm kurum ve kuruluşların yetkililerince konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282 nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususu;
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmiştir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Vahim mersin..
02:05
7 Nisan 2021 Çarşamba
Okulları halen açık tutmaya kararlısınız anlaşılan ama halen öğretmenlere aşı uygulaması başlamadı mersinde ,neden acaba?? ...öğretmenin canı bu kadar ucuz mu ki yüzlerce çocuklarla iç içe...
82.222.212.119
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”