2021 Yılı Birinci Altı Ay Emekli Zammı Yüzde 8,36 Olarak Açıklandı

2021 yılı birinci altı ay emekli zamları, SSK ve BAĞ-KUR emeklileri için yüzde 8,36, memur emeklileri için yüzde 7,36 olarak açıklandı.

04 Ocak 2021 Pazartesi, 18:26
2021 Yılı Birinci Altı Ay Emekli Zammı Yüzde 8,36 Olarak Açıklandı
-

Yapılan zamların yetersiz kaldığını değerlendiren Türkiye Emekliler Derneği Genel Mali Sekreteri ve Tarsus Şube Başkanı Ömer Kurnaz,“Yüzdeli zamların emeklilerimizi korumadığından seyyanen zamların yapılmasını ve gerçekçi bir asgari emekli aylığının tespit edilmesini” istedi.

ZAMLARIN YANSIMASI
Toplu sözleşme gereği memur ve memur emeklilerinin Ocak aylıklarına yüzde 3 zam uygulanacak. Yüzde 3'lük zamma ek olarak yüzde 4,37'lik enflasyon farkı ile birlikte memur emeklilerinin aylıkları yüzde 7,36 artacaktır.
SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılacak zam ise, son altı ayda gerçekleşen tüfe oranı olan yüzde 8,36 olarak uygulanacaktır. Buna göre; SSK ve BAĞ-KUR emeklilerine yapılacak zam emekli aylığı seviyelerine göre şu şekilde olmaktadır. 1.500 TL aylığı olan bir emeklinin alacağı zam 125,4 TL; 1.750 TL emekli aylığı olan bir emeklinin alacağı zam 146,3 TL; 2000 TL emekli aylığı olan bir emeklinin alacağı zam 167,2 TL; 2.500 TL aylık alan bir emeklinin aylığında ise 209 TL artış yansıyacaktır.
Emekli aylıklarına yüzdeli zamlar düşük olduğu gibi, kendi içinde de adaletsiz bir dağılım göstermektedir. Türkiye Emekliler Derneği, altı aylık tüfe artışına endeksli zam sisteminin değiştirilmesini savunmaktadır. TÜİK, yüzde 90’ı emeklinin harcaması olmayan 418 madde üzerinden yaptığı araştırmayla, genel enflasyonu hesaplamaktadır. Bu hesaplama yönteminin değiştirilmesi ve emeklilerin gerçek harcamaları üzerinden bir hesaplanma yapılması gerekmektedir.
Emeklinin yaşam ücreti belirlenerek emekli aylıklarında iyileştirmelere gidilmelidir. Öncelikle, emeklilerin mutfak ve konut giderlerindeki yüksek artışların emekli aylıklarına yansıması sağlanmalı ve emeklilerimize daha fazla destek olunmalıdır.
Ülkenin kalkınmasında ve gelişmesinde alın teri; vergi ve sigorta primleriyle devletine destek olan emeklilerimize insanca yaşamaya yetecek bir aylığın ödenmesi, sosyal devletin en öncelikli görevi olarak değerlendirilmelidir.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”