3 Bin 111 Derpemzedeye Psikososyal Destek Verildi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kahramanmaraş depreminin ardından kentlerinden ayrılarak Mersin’e gelen depremzedelerden 7 bin 500’üne barınma imkanı sundu.

15 Mart 2023 Çarşamba, 10:55
3 Bin 111 Derpemzedeye Psikososyal Destek Verildi
-

Bünyesindeki tesisler, spor salonları, yurt gibi alanları ‘Geçici Barınma Alanı’ olarak belirleyen Büyükşehir Belediyesi, bu alanlarda sağladığı psikososyal destekle de, depremzedelerde oluşan travmaların etkisini azaltmaya çalışıyor. Uzman psikolog ve psikolojik danışmanlarıyla toplam 3 bin 111 bireye hizmet veren Büyükşehir ekipleri, özellikle de çocuklarda oluşan deprem korkusu ve etkilerini en aza indirmek için hassasiyet gösteriyor.
Bugüne kadar toplamda 7 bin 500 depremzede, Geçici Barınma Alanları’ndan yararlandı
Deprem olduğu andan itibaren güvenli alan olarak Mersin’e gelen depremzedelerin bir kısmı, Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin geçici barınma alanlarında konakladı. Depremzedelerden bir bölümü barınma alanlarından faydalandıktan sonra ayrılırken, bir bölümü de ilk günden itibaren barınma alanlarında kalmaya devam ediyor. 6 Şubat depremlerinin ardından Mersin’e gelen depremzedelerden toplamda 7 bin 500’ü Büyükşehir’in barınma alanlarından faydalanırken, halihazırda da 3 bin 81 kişi barınmaya devam ediyor.
Sosyal donatı alanları ve kreşlerle, depremin etkileri azaltılmaya çalışılıyor
Depremzedelerin öncelikli ihtiyaçlarından biri olan barınma sorununa çözüm sunan Büyükşehir Belediyesi, depremin oluşturduğu psikolojik etkileri de en aza indirmek için önemli çalışmalara imza atıyor. Oluşturduğu geçici barınma alanlarında yemek, kıyafet gibi öncelikli ihtiyaçları sağlayan Büyükşehir, depremin psikolojik anlamda yıkıcı etkilerini de en aza indirmek adına, yetişkinler ve gençler için sosyal donatı alanları, çocuklar için ise kreş ve çocuk oyun alanları oluşturdu.
Büyükşehir, oluşturduğu basketbol ve voleybol sahası gibi sosyal donatı alanları ile gençlerin ve yetişkinlerin keyifli zaman geçirmesini ve sosyalleşmesini sağlıyor. Aynı zamanda talep eden depremzedeler için de psikososyal destek veren Büyükşehir Belediyesi, kreş ve çocuk oyun alanları ile de miniklerin, depremle ilgili travmalarını atlatabilmeleri için destek sağlıyor. Başta çocuklar olmak üzere tüm depremzedeler için huzurlu ve mutlu bir ortam oluşturan Büyükşehir Belediyesi, 3 bin 111 bireye psikososyal destek sağladı.
Coşkuner: “Yaklaşık 7 bin 500 kişinin barınma ihtiyacına cevap verdik”
Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Çağan Coşkuner, “6 Şubat’ta deprem felaketi olduktan hemen sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kriz Merkezi oluşturdu. Bizim şube müdürlüğümüzün sorumluluğu aslında Kriz Merkezi’nde, ilimize gelen depremzedelerin konaklama ihtiyaçlarını ve barınma süreçlerini koordine etmekti. Bu kapsamda ilk günlerde bize kontenjan bilgisi veren oteller, kendi yurt alanlarımız gibi yerleri hizmete açtık. Fakat daha sonra, gelen nüfusun fazla olduğunu öngörerek toplu barınma alanlarını hayata geçirdik” dedi.
Yenişehir Fuar Alanı’nın yanı sıra Gülnar, Erdemli, Tarsus, Mezitli ve Akdeniz ilçelerinde de barınma alanları olduğunu ifade eden Coşkuner, “Şu anda yaklaşık 3 bin kadar kişiye barınma hizmeti sağlıyoruz. Depremin olduğu ilk günden günümüze kadar ise, toplamda yaklaşık 7 bin 500 kişinin barınma ihtiyacına cevap verdik. Barınma alanlarımızda 3 öğün yemeğin yanı sıra, kıyafet ve hijyen ekipman desteği veriyoruz. Revirimiz sayesinde günlük doktor kontrolü sağlayabiliyoruz. Buna ek olarak da psikososyal destek süreçleriyle, deprem travması yaşayan vatandaşlarımızın yanlarında olmaya çalışıyoruz. Büyükşehir Belediyesi olarak, kentimize gelen depremzedelerin yaralarını sarmaya devam edeceğiz” diye konuştu.
Çeviker: “3 bin 111 kişiye psikososyal destek sağlandı”
Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Şube Müdürlüğü’nde Psikolojik Danışman olarak görev yapan Duygu Çeviker, barınma alanlarında verdikleri psikososyal desteklerden bahsederek, “Depremden etkilenen vatandaşlarımızın, sadece temel ihtiyaçlarında değil, aynı zamanda psikosoyal alanda da talepleri doğrultusunda yanlarında oluyoruz. Afetin yaşandığı günden bu yana, barınma alanlarımızda alanında uzman psikolog ve psikolojik danışmanlarımızla, her yaş grubundan bireye hizmet veriyoruz. MERCİ, Yenişehir Fuar Alanı, Halkkent, Erkek Öğrenci Yurdu, Erdemli Hali olmak üzere tüm toplanma alanlarımızda ve 10 ilçedeki 18 kurs merkezimizde, 3 bin 111 kişiye psikososyal destek sağlandı. Sadece deprem bölgelerinden gelen vatandaşlara değil, Mersin’de yaşayıp psikolojik olarak etkilenen herkese yönelik çalışmalar yapıyoruz. Bireysel görüşmelere ek olarak, yaş gruplarına göre yapılan etkinliklerle travma etkilerini azaltmak, onların yanlarında olduğumuzu hissettirmek ve sosyal uyum sürecini hızlandırmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”