3 Ocak Şiir Yarışması Başvuruları Başladı

Toroslar Belediyesi’nin, Mersin Yazarlar Derneği (MEYAD) ile birlikte organize ettiği 3 Ocak Mersin’in Kurtuluşu Konulu Şiir Yarışmasının başvuruları başladı.

21 Kasım 2019 Perşembe, 17:45
3 Ocak Şiir Yarışması Başvuruları Başladı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
18 yaşını doldurmuş olan herkesin katılabileceği yarışmada 3 Ocak 1922 tarihinde bir daha sönmemek üzere yakılan bağımsızlık meşalesinin ruhu ortaya konulacak.

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Mersinliler, Mersin’e Sahip Çıkınız” sözünden hareketle, Toroslar Belediye Başkanı Atsız Afşın Yılmaz, “Bize bırakılan emanete sahip çıkmak ve kentimizin yararına olacak her türlü girişimde yer almak bizim görevimizdir.” dedi.

Başkan Yılmaz, “Türk Milletinin hiçbir zaman esarete boyun eğmeyeceğini bir kez daha bütün dünyaya gösterdiğimiz bu tarih, Mersin’in yeniden doğuşu olmuştur. Bizler de 3 Ocak Mersin’in Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 98. yıldönümünde, yeni nesillere verilen bu kutsal mücadeleyi ve tarih şuurunu aşılamak amacıyla şiir yarışması düzenliyoruz. Başta Türk milleti olmak üzere, Mersin halkı için bağımsızlığı ifade eden oldukça önemli ve özel bir gün olan 3 Ocak Kurtuluş Bayramı’nı yürekten kutluyor, yarışmaya tüm halkımızın katılımını bekliyoruz.” şeklinde konuştu.

Aydın: “Başkan Yılmaz’a Desteklerinden Dolayı Teşekkür Ediyorum”

MEYAD Başkanı Rüştü Aydın ise; Mersin'de var olan milli heyecana şairlerin güzel şiirleriyle katkı vermeyi amaçladıklarını söyleyerek, “Bu önemli günün anısına, Toroslar Belediye Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’ın destekleriyle şiir yarışması düzenliyoruz. Günün anlamına uygun olan bu yarışmamıza desteklerini esirgemeyen Başkanımız Atsız Afşın Yılmaz’a teşekkür ediyorum. Tüm şairlerimizi, şiir yazıyorum diyen herkesi de yarışmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

Birinciye tam altın, ikinciye yarım altın ve üçüncüye çeyrek altının verileceği yarışmaya katılmak isteyenler şiirlerini 13 Aralık 2019 Cuma günü mesai bitimine kadar Mersin Yazarlar Derneği’ne (MEYAD) ulaştırabilir, yarışma ile ilgili detaylı bilgiyi de www.toroslar-bld.gov.tr ve www.mersinyazarlardernegi.org adreslerinden edinebilirler. Yarışma sonucu ise 3 Ocak 2020 tarihinden önce yapılacak etkinlik ile yarışmacılara duyurulacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”