4. Sınıf Öğrencisi Esma Karaoğlan Başkan Seçer’in Koltuğuna Oturdu, Taleplere Yanıt Verdi

Mezitli Final Okulları 4. sınıf öğrencileri Başkan Seçer’i ziyaret etti.

22 Nisan 2022 Cuma, 14:33
4. Sınıf Öğrencisi Esma Karaoğlan Başkan Seçer’in Koltuğuna Oturdu, Taleplere Yanıt Verdi
-


Mezitli Final Okulları 4. sınıf öğrencileri, hem 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında hem de Sosyal Bilgiler dersleri için yerel yönetimleri tanımak amacıyla Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Çocukların merak ettiği konularda tüm sorularına yanıt veren Başkan Seçer, “Atatürk, çocuklarımıza 23 Nisan’ı Çocuk Bayramı olarak armağan etti. Ama aslında bütün bir ulusa da Cumhuriyeti armağan etti. Ülkemizi seveceğiz. İnsanlık için çalışacağız” dedi. Ziyarette çocuklardan Esma Karaoğlan, arkadaşları arasında oy birliğiyle Başkan Seçer’in koltuğuna oturmaya hak kazandı ve taleplere tek tek yanıt verdi.

Başkan Seçer, çocuklarla sohbet etti

Ziyarette öğrencilere; Mezitli Final Okulları Müdürü Yusuf Veysel Başar, Sınıf Öğretmeni Hülya Özcan ve Resim Öğretmeni Rukiye Kanter de eşlik etti. Çocuklarla selamlaşıp “Hoş geldiniz” diyen Başkan Seçer, “Harikasınız, çok enerjik görünüyorsunuz” dedi. Başkan Seçer, çocuklara “23 Nisan haftası. 23 Nisan ile ilgili söylemek istediğiniz bir şey var mı? Nedir 23 Nisan?” diye sordu ve çocuklardan 23 Nisan’ın Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olduğu yanıtını aldı. TBMM’nin ne zaman açıldığını da soran Başkan Seçer, 23 Nisan 1920 yanıtını aldığında, “Bilgiler çok iyi” yanıtını verdi. Çocuklara TBMM’ye gidip gitmediklerini de soran Başkan Seçer, “Benim orada 8 yıl görev yaptığımı biliyor musunuz milletvekili olarak? Orada ne yazıyor? ‘Hâkimiyet Kayıtsız Şartsız Milletindir.’ Çünkü orası milletin meclisidir. Orada oturan milletvekilleri milletin vekilleridir. Yani millet adına orada söz söyleyenlerdir. Sizleri temsil edenlerdir. Parlamento bir anlamda halkın sesi demektir” dedi.

“Ülkemizi seveceğiz. İnsanlığı seveceğiz. İnsanlık için çalışacağız”

“Mustafa Kemal Atatürk’ü seviyor muyuz?” diye soran Başkan Seçer’e çocuklar hep bir ağızdan yüksek sesle “Çok seviyoruz” yanıtını verdi. Başkan Seçer, aldığı yanıt üzerine, “Atatürk, çocuklarımıza bugünü Çocuk Bayramı olarak armağan etti ama aslında bütün bir ulusa da Cumhuriyeti armağan etti. Yani milletin kendi kendini yönetmesi, kendisi için alacağı kararları kendisinin almasını sağladı. Bu önemli. Biz de bu düşünceler doğrultusunda daha çok çalışacağız. Ülkemizi ve insanlığı daha çok seveceğiz. İnsanlık için çalışacağız. Huzur, barış, kardeşlik için kavga etmeyeceğiz” diye konuştu.

“İnsanlara hizmet etmek mutluluk veren bir duygu”

Çocukların bilgi donanımlarının çok iyi olduğunu dile getiren Başkan Seçer, onların sorularını da yanıtladı. Başkan Seçer, çocuklardan kent hakkında gelen taleplere de cevap verirken, isteklerini ilgili daire başkanlıklarına yönlendirdi. Bir çocuktan gelen “Başkan olmak nasıl bir duygu?” sorusuna da yanıt veren Başkan Seçer, “Başkan olmak sorumluluk yükleyen bir duygu. Çünkü tüm bir kentin sorumluluğu benim üzerimde ama beni çok mutlu eden bir duygu. Neden? Çünkü insanlara hizmet etmeyi, insanlara yardımcı olmayı sevdiğim için çok mutluluk veren bir duygu Başkanlık benim için” dedi.

“Çevreyi korumalıyız”

Çocuklardan gelen yeşil alanların korunması ile ilgili konuya da cevap veren Başkan Seçer, “Çevre duyarlılığına sahip vatandaşlar olmamız lazım. Bunun eğitimi evde başlıyor, okulda devam ediyor ve yaşadığımız sürece de sürüp gidiyor. Çevreyi korumalıyız. Biz her gün sokakları temizlesek, Mersin’de yaşayanlar bu bilinçten, bu eğitimden yoksunsa elindeki çöpü çöp kutusuna atmak yerine caddeye bırakıyorsa, biz kenti temiz tutamayız. Lütfen çevreyi temiz tutalım, çevreyi kirleten birini gördüğümüz zaman kibar bir dille onu uyaralım. ‘Lütfen çevreyi kirletmeyiniz’ diyelim” diye konuştu.

“Uygun olan her yere okuma salonu ve kütüphane yapıyoruz”

“Daha çok kütüphane yaptırabilir misiniz?” sorusu üzerine Başkan Seçer, Galatasaray Meydanı’nda yapımı süren Adres Okuma Salonu’nu öğrencilere anlatarak, “Türkiye’nin belki de en güzel kütüphanesi yapılıyor. Deniz manzaralı muazzam bir kütüphane yapıyoruz. Orası 24 saat açık olacak. İnşaat da çok hızlı devam ediyor. Çok kısa sürede bitireceğiz” dedi. Kongre Merkezi’ndeki kütüphaneyi, Marina’nın olduğu bölgedeki Öğrenci Çalışma Merkezi ve Tarsus’a açılan yeni kütüphaneyi de anlatan Başkan Seçer, “ 2. kütüphane inşaatı devam ediyor. Halkkent tarafında çok güzel bir Toplum Merkezi var. Orada da kreşimiz, okuma salonumuz, kütüphanemiz var. Uygun olan her yere okuma salonu ve kütüphane yapıyoruz. Sayısını her geçen gün artıracağız” diye konuştu.

Başkan Seçer, ‘Bilim Müzesi’ açacaklarından da söz ederken, “Küresel ısınma ve iklim değişikliği temalı çok güzel, değerli araştırmalar yaptılar. Orada sizlerin eğitimini sağlayacağız. Bir de suyun değerinin anlaşılması, farkındalık yaratmak için şu anda eğitimlerimiz var ama bir ‘Su Müzesi’ yapımı devam ediyor MESKİ’de. Nostaljik olacak aynı zamanda. Suyun kaynağından en son arıtmadan çıktığı noktaya kadar o işlemleri daha bir bilimsel hüviyetle anlatacaklar. Çocuklarımız için muazzam bir iş olacak” dedi.

Başkan Seçer, ardından koltuğunu verdiği Esma Karaoğlan'a soru yöneltti. Seçer, “Ben bir çocuk olarak daha fazla yeşil alan ve oyun parkı istiyorum. Bu konudaki projelerinizi anlatabilir misiniz Başkanım” dedi. Esma ise Başkan Seçer’e, “İlk önce ağaç dikerim. Ondan sonra da parklar için doğru malzemeyi bulurum. Daha sonra parkı inşa ederim ve yeşillik de yapmış olurum” yanıtını verdi.

Esma’nın yanıtını çok beğendiğini söyleyen Başkan Seçer, “Harikasın. Başkana bir alkış o zaman. Ben bu Başkanı beğendim. Bir dahaki seçimlere oyum tekrar Esma Başkana” dedi.

Resim Öğretmeni Rukiye Kanter, Başkan Seçer ve Meral Seçer’in kara kalemle çizilen resimlerinin olduğu tabloyu Başkan Seçer’e hediye etti. Seçer ayrıca çocukları Büyükşehir Belediyesi tarafından 23 Nisan günü 12.30’da Galatasaray Meydanı’nda düzenlenecek olan kortej yürüyüşüne davet etti. Ziyaret sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Turgut Reis Mahallesi’nde Kurulan İftar Sofrasına Misafir Oldu
Başkan Seçer, MEP İle Bir Araya Geldi
Mersin İkinci Yüzyılın Parlayan Yıldızı Olacak, Mersinliler Mersin’de Yaşamanın Mutluluğunu Hissetmeye Devam Edecek
Akkuyu NGS’de Çalışan İşçileri Taşıyan Servis Silifke’de Kaza Yaptı, 23 Kişi Yaralandı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden Tarsus Gaziler Mahallesi’nde İftar Programı
Carettalar, Yalovaspor’u Yine Yeniden Mağlup Etti
Büyükşehir’in ‘Minikbüs’ Projesiyle Öğrenciler Kenti Geziyor
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Forum AVM’de Kurduğu Etkinlik Alanında Vatandaşların Mersin’i Yeniden Keşfetmesini Sağladı
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak, Nusratiye Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Caddesi Üzerinde Faaliyet Gösteren Esnafı Ziyaret Etti