Ordu Kumru'da 65 Yaşındaki Ahmet Yasun, 40 Yıldır Terzilik Yapıyor

Ordu'nun Kumru ilçesinde 65 yaşındaki Ahmet Yasun, 40 yıldır terzilik mesleğini sürdürüyor ve her gün aynı heyecanla çalışmaya devam ediyor.

Ordu Kumru'da 65 Yaşındaki Ahmet Yasun, 40 Yıldır Terzilik Yapıyor
Ordu'nun Kumru ilçesinde 65 yaşındaki Ahmet Yasun, 40 yıldır terzilik mesleğini sürdürüyor ve her gün aynı heyecanla çalışmaya devam ediyor.

Kumru ilçesinde ikamet eden Ahmet Yasun, 40 yıl boyunca terzilik yaparak hem işini sürdürdü hem de ailesini geçindirdi. Yasun, değişen moda ve hazır giyim sektörünün etkilerine rağmen dükkanını her sabah açarak müşterilerinin ihtiyaçlarına cevap veriyor. Tamir, tadilat ve dikim işlerini büyük bir titizlikle gerçekleştiren Yasun, işine olan bağlılığını her fırsatta dile getiriyor.

Yasun, terziliğin sabır ve emek gerektiren bir meslek olduğunu ifade ederek, bu süreçte elde ettiği kazançla 5 çocuğunu büyüttüğünü aktardı. "Yaklaşık 40 yıldır bu mesleğin içindeyim. Bu iş sayesinde 5 çocuğumu büyüttüm, okuttum ve evlendirdim. Terzilik benim için sadece bir meslek değil, aynı zamanda hayatım oldu" diyen Yasun, mesleğine olan tutkusu ve bağlılığıyla dikkat çekiyor.

Yıllar geçmesine rağmen ilk günkü heyecanla çalışmaya devam ettiğini belirten Yasun, "Şimdiki genç terzilere hâlâ taş çıkaracağıma inanıyorum. Sağlığım el verdiği sürece makinemin başında olmaya devam edeceğim" şeklinde konuştu. Hazır giyimin yaygınlaşmasıyla birlikte terziliğin önemini kaybetmeyeceğini ifade eden Yasun, özellikle kıyafet tadilatına olan talebin sürekli olduğunu vurguladı. Gençlerin bu mesleğe ilgi göstermesini isteyen Yasun, terziliğin gelecekte de önemli bir yer bulacağına inanıyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin