Samsun Çarşamba'da Tekne Faciasında 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Kayıp

Samsun'un Çarşamba ilçesinde meydana gelen tekne kazasında 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin kaybolduğu bildirildi. Olayda 3 kişi kurtarıldı ve kayıp kişinin aranma çalışmaları devam ediyor.

Samsun Çarşamba'da Tekne Faciasında 2 Kişi Hayatını Kaybetti, 1 Kişi Kayıp
Samsun'un Çarşamba ilçesinde meydana gelen tekne kazasında 2 kişi yaşamını yitirirken, 1 kişinin kaybolduğu bildirildi. Olayda 3 kişi kurtarıldı ve kayıp kişinin aranma çalışmaları devam ediyor.

Olay, öğleden sonra Çarşamba ilçesinin Costal mevkisinde gerçekleşti. Costal Yalı Mahallesi’nde yaşayan Kadir Çöpoğlu (31), eşi Fatma Rabia Çöpoğlu (25) ve Rabia Çöpoğlu’nun kardeşi Rana Dursin (22) ile Konya'dan ziyarete gelen aile üyeleri, anne ve babaları Mehmet Dursin (51) ile Zübeyde Dursin (42) ve dayıları Ekrem Dursin (37) ile birlikte 4,5 metre uzunluğundaki tekneyle denize açıldı. Rüzgarlı havanın etkisiyle oluşan şiddetli dalgalar sonucunda tekne alabora oldu ve 6 kişi denize düştü. Olayı gören çevredeki vatandaşlar hemen durumu yetkililere bildirdi.

Olay yerine intikal eden Sahil Güvenlik, deniz polisi, sağlık ve polis ekipleri hızlı bir şekilde arama kurtarma çalışmalarına başladı. Yapılan çalışmalar sonucunda Kadir Çöpoğlu, eşi Rabia Çöpoğlu ve Rana Dursin denizden sağ olarak kurtarıldı. Ancak Mehmet Dursin, eşi Zübeyde Dursin ve Zübeyde Dursin’in kardeşi Ekrem Dursin kayboldu. Kayıp olan 3 kişi için hem havadan hem de denizden arama faaliyetleri başlatıldı. Samsun Emniyet Müdürlüğü Deniz Limanı Şube Müdürlüğü’ne bağlı dalgıç polislerle birlikte, Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı ve Samsun Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı ekipleri, kaybolanların bulunması için yoğun bir çaba sarf etti.

Yapılan çalışmalar neticesinde, Mehmet Dursin ve Zübeyde Dursin’ın cansız bedenlerine ulaşıldı. Ekrem Dursin’in bulunması için arama çalışmaları ise hala devam etmektedir. Hayatını kaybeden çiftin Konya'dan Samsun’a kızlarını ziyarete geldikleri ve Zübeyde Dursin’in kardeşi Ekrem Dursin’in de aile ile birlikte gezi amacıyla tekneye bindiği öğrenildi. Olayla ilgili soruşturma işlemleri sürmektedir.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin