6 Temmuz Günü Yeniden Faaliyete Başlayacak Olan Lunapark ve Tematik Parkların Açılması ve Uyulması Gereken Kurallara İlişkin Karar

06 Temmuz 2020 Pazartesi günü itibariyle 2020 Yılı içerisinde sabit kalmak üzere sadece bir yerde faaliyet göstermek kaydı ile belirtilen kurallara riayet ederek faaliyete yeniden başlayacak “Lunapark ve Tematik Parklar”a ilişkin kurul kararı.

04 Temmuz 2020 Cumartesi, 17:36
6 Temmuz Günü Yeniden Faaliyete Başlayacak Olan Lunapark ve Tematik Parkların Açılması ve Uyulması Gereken Kurallara İlişkin Karar
-

Mersin Valisi Ali İhsan SU başkanlığında olağanüstü toplanan Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, İçişleri Bakanlığının 04.07.2020 tarihli ve 10725 sayılı “Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınması Gereken Önlemlerkonulu Genelgesinin uygulanmasına yönelik konuları ve bu doğrultuda gerekli kararları aldı.

MERSİN İL UMUMİ HIFZISSIHHA KURULU KARARI

KARAR TARİHİ : 04/07/2020
KARAR NO : 2020 / 73

Mersin İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu, 04/07/2020 tarihinde saat 13:00’da Mersin Valisi Ali İhsan SU başkanlığında; İçişleri Bakanlığının 04.07.2020 tarihli ve 10725 sayılı “Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınması Gereken Önlemlerkonulu Genelgesinin uygulanmasına yönelikkonuları ve budoğrultuda gerekli kararları almak üzere olağanüstü toplandı.
Çin'de ortaya çıkarak bütün dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgınının ülkemizde kamu düzeninin bir parçası olan kamu sağlığı açısından olumsuz etkilerini asgari seviyeye düşürmek amacıyla Sağlık Bakanlığı ve Koronavirüs Bilim Kurulunun önerileri, Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatları doğrultusunda bugüne kadar birçok tedbir kararı alınmış ve uygulamaya geçirilmiştir.
Dünya Sağlık Örgütü tarafından küresel bir salgın olarak ilan edilen Koronavirüsün (Covid-19) ülkemizde yayılmasına engel olmak amacıyla İçişleri Bakanlığının 16.03.2020 tarihli ve 5361 sayılı Genelgesi ile “Lunapark ve Tematik Parklar” gibi eğlence tesislerinin faaliyetlerinin geçici olarak durdurulması kararlaştırılmıştı.
İçerisinde bulunduğumuz kontrollü sosyal hayat döneminde ise salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı/iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek tekrar faaliyete geçmeleri sağlanmaktadır.
Bu çerçevede Sağlık Bakanlığının 02.07.2020 tarih ve 1087 sayılı yazısı ile Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberine “Lunapark ve Tematik Parklarda Uygulanacak Tedbirlerin” eklendiği bildirilmiştir.
İçişleri Bakanlığının 04.07.2020 tarih ve 10725 sayılı Genelgeleri de dikkate alınarak; lunapark ve tematik parkların 06.07.2020 tarihinden itibaren, gezici olmamak (2020 Yılı içerisinde sadece bir yerde faaliyet göstermek) kaydı ile ilimiz içerisinde aşağıda belirtilen kurallara riayet ederek faaliyette bulunabilecekleri değerlendirilmiştir.

1. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 02.07.2020 tarih ve 1087 sayılı yazısı ile bildirilen, Salgın Yönetimi ve Çalışma Rehberinin “Lunapark ve Tematik Parklarla İlgili Alınması Gereken Önlemler” başlığında belirlenen tedbirler eksiksiz bir şekilde uygulanacaktır.

2. Ziyaretçilerin temizlik, maske ve mesafe kurallarına uymalarına yönelik gerekli tedbirlerin alınması sağlanacaktır.

3. Giriş-çıkışlar kişilerin birbirleriyle temasını engelleyecek şekilde düzenlenecek, girişlerde ziyaretçiler sıra ile içeri alınacak ve sırada durulması gereken alanlarda sosyal mesafe kuralına (en az 1 metre) uygun şekilde yer işaretlemeleri yapılacaktır.

4. Lunapark ve tematik parklardaki eğlence araçlarının başlama ve bitiş zamanları kalabalığı önlemek için birbirinden farklı olacak şekilde planlanacaktır.

5. Personele Covid-19’un bulaşma yolları ve virüsten korunmak için alınacak önlemler hususunda eğitim verilecektir.

6. Lunapark ve tematik parkların içinde bulunan mesire alanları, restoranlar, kafeler ve diğer işletmeler kendi sektörleri ile ilgili genelge ve tedbirlere tabi olarak çalışacaklardır.

7. Covid-19 salgınına karşı alınacak tedbirlerin uygulanmasından sorumlu ve denetim ekiplerinin iletişim içinde olacağı işletmenin Koronavirüs sorumlusu/sorumluları görevlendirilecektir.
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulumuz kararları doğrultusunda faaliyete başlayacak lunapark ve tematik parkların haftada en az bir kez denetlenmesiplanlanıp gerçekleştirilecektir.
Konu hakkında gerekli hassasiyetin gösterilerek uygulamanın yukarıda belirtilen çerçevede eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesinin sağlanması, tedbirlere uymayanlarla ilgili Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince idari para cezası verilmesi, aykırılığın durumuna göre Kanunun ilgili maddeleri gereğince işlem yapılması, konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195 inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılması hususu;
İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu üyelerinin oy birliğiyle kabul edilmiştir. 04/07/2020

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı