65 Yaş Üstü Yurttaşlar, Büyükşehir’in Güvenli Normalleşme Programıyla Sahilde Ferahladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Koronavirüs sürecinde evden çıkamayan ve yaşamını yalnız sürdüren 65 yaş ve üstü yaş almışlar için buluşma etkinliği düzenledi.

08 Temmuz 2020 Çarşamba, 08:36
65 Yaş Üstü Yurttaşlar, Büyükşehir’in Güvenli Normalleşme Programıyla Sahilde Ferahladı
-

Büyükşehir’in sahilde hizmete kazandırdığı kafelerden biri olan Limon Kafe’de buluşan emekliler, sahilde hem temiz hava aldı hem de sosyalleşti.
Her hafta salı günü saat 14.00’de, Yaşlı Destek Birimi’nden destek alan 5 kişiyi buluşturan etkinlik ile yaş almışlar hem sosyal aktiviteye katılıyor hem de onlara eşlik eden uzman psikologlar ve yaşlı destek hizmetleri görevlilerinden destek alıyor. Koronavirüs süreci boyunca uzun süre evden çıkamamanın yarattığı etkiyle sıkıntı ve kaygı yaşayan 65 yaş ve üstü yurttaşları önceleyerek oluşturulan etkinlikler düzenli olarak devam edecek.

Büyükşehir 65 yaş ve üstü yurttaşları yeni normalleşme sürecinde de yalnız bırakmıyor
Engelliler ve Sağlık Hizmetleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Yaşlı Destek Birimi’nde görevli personel, 65 yaş ve üstü yalnız yaşayan ve hizmete kayıtlı 230 yurttaşı her gün arıyor. Bir yandan yaş almışların ihtiyaçlarını karşılayan ekipler, diğer yandan da onlara can yoldaşı oluyor.

“Her gün arasınlar diye telefonun çalmasını bekliyorum”
Şeker, kalp, tansiyon gibi kronik hastalıkları olan ve yalnız yaşamını sürdüren Fatma Emran, Büyükşehir’in etkinliğine katılan yaş almışlardan biri. Büyükşehir’in desteğinden memnuniyetini dile getiren Emran, “Koronavirüs nedeniyle çıkamadım. Tek başıma olduğum için alışverişimi yapan yoktu. Her gün beni arıyorlar. Her gün arasınlar diye telefonun çalmasını bekliyorum” dedi. Limon Kafe’de düzenlenen etkinlikten çok memnun olduğunu söyleyen Emran, “Mutluyum, geze geze geldik. Ferahladım, rahatladım. Allah Büyükşehir Belediyesi’nden bin kere razı olsun” diye konuştu.

“Etkinliklerimiz her hafta olacak”
Etkinliklerin yeni normalleşme sürecinde, 65 yaş ve üstü yurttaşların dışarıda güvenle sosyalleşebilmelerini sağlamak amacıyla başlatıldığını ifade eden Uzman Psikolog Merve Tokgöz, “Burada amacımız sosyal izolasyondan dolayı evlerinde kaygı, panik, anksiyete, kapalı alan korkusu yaşayan 65 yaş üstü yaş almış vatandaşlarımızı normalleştirebilmek. Bunu yaparken de tabii ki sağlıklı bir şekilde, açık alanda gerçekleştirmek istedik. Farklı etkinliklerimiz her hafta olacak. Psikomotor aktiviteler, gezi programları, bunun yanında kendi istedikleri güvenli alanlara, güvenle sosyalleşebileceğimiz bölgelere gideceğiz” dedi.

“Onlara manevi evlat olmaya çalışıyoruz”
230 yaş almış yurttaşı her gün arayarak destek olduklarını belirten personel Elif Büyükgürses, “Böylelikle onlara manevi evlat olmaya çalışıyoruz. Pandemi sürecini daha sağlıklı geçirmeleri için aramalarımızı sıklaştırdık. Bazen hastane randevusu almaları için onlara yardımcı oluyoruz. Aşhane’den yemek getirilmesi için yardımcı oluyoruz. Halk Kart konusunda destek oluyoruz. Aslında onlar için bir evladın yapabileceği birçok şeyi yapmaya çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”