7 Bin Bekçi Alınacak! Bekçi Alımı Sınav Tarihleri Belli

Emniyet Genel Müdürlüğü bu yıl 7 bin bekçi alımı yapacak. Bekçi alımları yazılı sınav ile yapılacak.

25 Eylül 2018 Salı, 14:10
7 Bin Bekçi Alınacak! Bekçi Alımı Sınav Tarihleri Belli
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Emniyet Genel Müdürlüğü bu yıl 7 bin bekçi alımı yapacak. Alımlar yazılı sınav ile yapılacak. Yazılı sınav tarihi 20 Ekim 2018 Cumartesi saat 10.00 olarak belirlendi. Adaylar sınav giriş belgelerini ise 11 Ekim 2018 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr adresinden ulaşabileceklerdir.
Mahalle ve çarşı bekçiliği yazılı sınavına başvuru işlemlerini yapan ve sağlık kontrollerini başarıyla geçen adaylar yazılı sınava katılmaya hak kazanacaktır.
Sınav belirli il merkezlerinde yapılacaktır. Mahalle ve bekçi alımı sınavının yapılacağı iller ise; İstanbul, İzmir, Ankara, Konya, Çorum, Sivas, Gaziantep, Elazığ, Erzurum ve Batman.
Mahalle ve bekçi alımı sınavının içeriği nasıl olacak?
Yazılı sınav çoktan seçmeli 5 seçenekli testlerden oluşacaktır. A ve B iki farklı soru kitapçığı yer alacaktır. Yazılı sınav; Türkçe (Ortaöğretim düzeyi) 20 soru, Sosyal Bilgiler (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Fen Bilgisi (ilköğretim düzeyi) 15 soru, Hayat Bilgisi (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Matematik (İlköğretim düzeyi) 15 soru, Genel Kültür (Ortaöğretim düzeyi) 20 sorudan oluşacaktır.
Yazılı sınava girecek adaylar yanlarında gelirken çanta, cüzdan, cep telefonu, saat, kulaklık, kolye, küpe, kablosuz iletişim araçları, bilezik, yüzük, broş, her türlü elektronik ve mekanik cihazlar, kağıt, kitap, defter, not defteri, dokümanlar, pergel, açıölçer, cetvel vb. araçlar ile ruhsatlı ya da resmi amaçlı olsa dahi silah sınav binasına kesinlikle alınmayacaktır.
Sınava girecek adaylar yanlarında sadece kurşun kalem, silgi ve kalemtıraş getirebileceklerdir. Ayrıca şeffaf şişe içerisinde su da getirebileceklerdir.
Adaylar sınava, sınav giriş belgesi ve kimlik ile gireceklerdir. Bu belgeleri yanında bulunmayan adaylar sınava alınmayacaktır.
Sınav soruları ve cevapları 22 Ekim 2018 tarihinde www.pau.edu.tr adresinde erişime açılacaktır. Sınav sonuçları ise 07 Kasım 2018 tarihinden itibaren www.meb.gov.tr ile www.pa.edu.tr adreslerinden açıklanacaktır.
Yazılı sınav değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Sadece doğru cevaplar dikkate alınacak olup yanlış cevaplar doğru sayısını etkilemeyecektir. 50 puan alan adaylar sınavdan başarılı sayılacaklardır. Puan hesaplaması ise Puan = Doğru Sayısı / Soru Sayısı x 100 formülü ile yapılacaktır. Değerlendirme sonucunda hatalı sorular çıkması durumunda, iptaline karar verilen sorular değerlendirme dışında olacaktır ve geçerli soruların puan değeri yeniden saptanacak ve puanlama yapılacaktır.
Sınava giren adaylar soru ve cevap anahtarlarının itirazlarını www.pau.edu.tr adresinden, cevap anahtarlarının yayınlanmasından sonra en geç 2 iş günü içinde itiraz edebileceklerdir. Sınav sonuçlarının yayınlanmasından sonra ise yine 2 iş gün içinde www.web.gov.tr veya www.pau.edu.tr adreslerinden itiraz edebileceklerdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”