81 İlde Eş Zamanlı Olarak Yapılan 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' Mersin'de Yusuf Bayık İlkokulu’nda Vali Ali İhsan Su’nun Katılımlarıyla Gerçekleşti

Vali Su, bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de 2022 Afet Tatbikat Yılı ve deprem haftası münasebetiyle deprem tatbikatı yapıldığını belirterek afetlere hazırlıklı olmanın önemini vurguladı.

05 Mart 2022 Cumartesi, 16:29
G: 05.03.2022 - 16:31
81 İlde Eş Zamanlı Olarak Yapılan 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' Mersin'de Yusuf Bayık İlkokulu’nda Vali Ali İhsan Su’nun Katılımlarıyla Gerçekleşti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Toplumda deprem bilincinin oluşturulması ve depremlere karşı hazırlıklı olunması amacıyla 1-7 Mart tarihleri arasında kutlanan "Deprem Haftası" ve İçişleri Bakanlığınca ilan edilen “Afet Tatbikat Yılı” kapsamında 81 ilde eş zamanlı olarak yapılan 'Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı' ilimizde Yusuf Bayık İlkokulu’nda Vali Ali İhsan Su’nun katılımlarıyla gerçekleşti.

Kızılay, AFAD, UMKE, 112 Acil, itfaiye ekiplerinin de katkı sağladığı tatbikata, Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Fuat Gedik, Toros Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Arıöz, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmaz, Toroslar Kaymakamı İbrahim Çenet, Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, AFAD İl Müdürü Cenk Yıldız ve il protokol üyeleri ile okul idaresi, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Tatbikat öncesi açıklamalarda bulunan Vali Su, bugün tüm Türkiye'de olduğu gibi Mersin'de de 2022 Afet Tatbikat Yılı ve deprem haftası münasebetiyle deprem tatbikatı yapıldığını belirterek afetlere hazırlıklı olmanın önemini vurguladı.

Ülkemiz genelinde İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda tüm paydaşlarla beraber afetlere hazırlık konusunda çalışmalar gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Ali İhsan Su; İçişleri Bakanlığımızca 2021 yılı 'eğitim yılı’ ilan edilmişti. Biz bu anlamda ilimiz genelinde 1 milyon 45 bin vatandaşımıza ulaştık ve eğitimler gerçekleştirdik. Bu yıl da tatbikat yılıdır. Bu çerçeve de ilimiz genelinde bin 261 okulumuzda 398 bin öğrencimiz ve öğretmenlerimizle deprem tatbikatını aynı anda gerçekleştirmiş olacağız." dedi.

Afet eğitimleri yanın da tatbikatların da çok önemli olduğunu vurgulayan Vali Ali İhsan Su, “O refleksi, o beceriyi kazanmamız, kazandırmamız gerekiyor. Bu çerçevede de bütün tatbikatlarımızı bu yıl boyunca da sürdüreceğiz. Temennimiz bir afet olmasın ama muhtemel afetlerde de vatandaşlarımızın, çocuklarımızın bilinçli olması çok önemli.” şeklinde konuştu.

Vali Su daha sonra öğrencilerle birlikte sınıfa geçti. İlk zilin çalmasıyla birlikte sınıflarda deprem olduğu anonsu yapıldı. Sınıf içerisinde öğrencilerle birlikte “Çök, Kapan, Tutun” yöntemini uygulayan Vali Ali İhsan Su, daha sonra tek sıra olan öğrencilerle birlikte toplanma alanına geldi.

Yapılan tatbikatı değerlendiren Vali Su; “Burada öğrencilerimiz, öğretmenleri ile birlikte hızlı adımlarla sınıfları boşaltarak toplanma alanına geldiler. Her öğretmen kendi sınıfını sayarak tüm öğrencilerin tahliye edilip edilmediğinin tespitini yaptı ve tüm öğrencilerimizin başarılı bir şekilde tahliye edildiği bilgisini aldık. Tatbikatımız başarılı bir şekilde gerçekleşmiştir.” dedi

Öğrenciler tarafından kurulan ve afet anında ilk geçici barınma ihtiyacını karşılayan ‘Yaşam Çadırı’nı da inceleyen Vali Su, başarılı bir şekilde tatbikatı gerçekleştiren öğrencileri tebrik etti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı