95 Yaşındaki Cennet Nine İçin Yeni Yol Açıldı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 7’den 70’e toplumun tüm kesimlerine hizmet götürmeye devam ediyor.

16 Aralık 2019 Pazartesi, 12:29
95 Yaşındaki Cennet Nine İçin Yeni Yol Açıldı
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, insan odaklı çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çocuk, yaşlı, kadın, erkek ayrımı yapmadan, ötekileştirmeden projelerini bir bir hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Mersin’in en ücra köşesinde yaşayan tek bir vatandaşın dahi yaşam koşullarını iyileştirme adına yoğun şekilde çalışmalarını sürdürüyor.

Büyükşehir’in hizmet zincirine yeni bir halka daha Tarsus’ta eklendi. Tarsus’un kırsal bölgesinde yer alan Akçakocalı Mahallesi’nde dik yamaca kurulu olan ve evlerine direkt yol olmadığı için ambulans veya başka bir aracın yanaşamadığı 95 yaşındaki Cennet Aktaş’ın evine Büyükşehir Belediyesi Tarsus-Çamlıyayla Şube Müdürlüğü’ne bağlı yol yapım ve bakım ekipleri tarafından yol açıldı.

Zorlu arazi şartlarında iş makinalarıyla hafriyat çalışması yapan Büyükşehir ekipleri, dolgu malzemeler ve sıkıştırma işlemleri gerçekleştirerek, Cennet Nine’nin ve ona bakan parkinson hastası kızı 57 yaşındaki Hatice Karlıdağ’ın yaşadıkları evinin önüne kadar araç girebilmesini sağladı.

Cennet Nine’den Başkan Seçer’e teşekkür

300 metre uzunluğundaki yeni yol çalışmasını tamamlayan Büyükşehir ekiplerine teşekkürlerini ileten Hatice Karlıdağ, şöyle devam etti:“95 yaşında olan ve yaşlılığa bağlı nedenlerden dolayı bakıma muhtaç olan anneme, zor şartlar altında bakıyorum. Ben de parkinson hastasıyım ve diğer bazı hastalıklarla da mücadele ediyorum. Hem annemin, hem de benim belli aralıklarla hastaneye gitmemiz gerekiyor. Evimiz yamaçta olduğundan dolayı buraya ambulans veya başka bir aracın yanaşması mümkün olmuyordu. Geçtiğimiz günlerde ben rahatsızlandım. Ambulans aşağı yola kadar geldi. Fakat yol olmadığı için çıkamadı. Komşuların yardımı ile tekerlekli sandalyeye oturtularak indirildim ve hastaneye götürüldüm. Durumu Büyükşehir yetkililerine kısa bir süre önce ilettik ve evimizin önüne yol açılmasını istedik. Talebimiz kısa süre içerisinde yerine getirildi ve bugün yolumuz açıldı. Duyarlılıklarından dolayı başta Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e, Tarsus-Çamlıyayla Müdürlüğü Koordinatörü Sayın Ali Boltaç’a ve diğer Belediye yetkililerine teşekkür ediyorum.”

Akçakocalı Mahalle Muhtarı Ali Beyceoğlu’da yaşlı ve sağlık problemleri olan anne-kızın evlerinin önüne kadar yol açılmasından dolayı oldukça memnun olduklarını söyleyerek, “Bizler mahalle sakinleri olarak Cennet Ninemiz’in ve Hatice Hanım’ın içinde bulunduğu durumdan dolayı büyük üzüntü duyuyorduk. Hastalık halinde acil müdahale noktasında veya hastaneye götürülmelerinde yol olmadığı için sorun yaşanıyordu. Bundan sonra umarız olmaz ama herhangi bir acil sağlık olayında evlerinin önüne kadar ambulans gelebilecek. Bu konuda Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Vahap Seçer’e duyarlılığından dolayı teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.
Büyükşehir ekipleri tarafından söz konusu evin çevresi temizlenip, ilaçlandı ve anne-kıza odun yardımında da bulunuldu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali Gala Yemeğiyle Sona Erdi
Play-Off’a Kalan Carettalar’dan Baskan Seçer’e Tebrik Ziyareti
Mersin Büyükşehir Ekipleri, Çamlıyayla’da İlaçlama Çalışmalarını Sürdürüyor
Büyükşehir’in Uluslararası Çocuk Festivali İle Mersin Sokakları Karnaval Alanına Döndü, Mersin’in En Coşkulu, En Renkli Festivali: Uluslararası Çocuk Festivali
Başkan Seçer, Çocukların Bayram Neşesine Ortak Oldu, Mersin Büyükşehir İle Özlenen Bayram Günleri Yeniden Yaşatıldı
Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Çocuklarla Bir Araya Geldi: “23 Nisan Demokrasiyi Ve Egemenliğin Kayıtsız Şartsız Millete Ait Olduğunu İfade Ediyor”
Mersin’de Coşkulu 23 Nisan Kutlaması, Başkan Seçer, 23 Nisan Dolayısıyla Düzenlenen Törene Katıldı
Seçer, CHP Mersin İl Başkanlığı’nın 23 Nisan Kutlama Programına Katıldı
TADEKA’da Merhum Ressam Mehmet Karaçor Anıldı
Büyükşehir’in Kır Çiçekleri Mersin’e Döndü, 23 Nisan’da Geleceğin Aydınlık Yüzü Kır Çiçeklerinden Yeni Bir Başarı