Adı açıklanmayan ABD’li yetkili, İran ile ABD arasında daha önce arabuluculuk yapan Umman hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yetkili, Umman'ın "iki yüzlü" bir tutum sergilediğini ve bu nedenle arabuluculuk rolünden dışlandıklarını belirtti. Yetkili, "Ummanlıların yaptıkları işten hiç memnun kalmadık. Davranışlarından dolayı onların çok iki yüzlü olduğunu ve neredeyse İranlıların birer çalışanı gibi hareket ettiklerini hissettik. Bu yüzden onları bu süreçten bir nevi dışladık" şeklinde konuştu.
İran ile müzakerelerde karşılaşılan zorluklara da değinen yetkili, "İran rejimi ile doğru iletişim kanallarını kurmakta zorluk yaşıyoruz" dedi. Bu bağlamda, "İletişim kurmak için yeni kanalların ne olacağını belirlemek istedik ve Pakistan ile Katar'da karar kıldık" ifadelerini kullandı.
Yetkili ayrıca, geçmişte kullanılan siyasi mekanizmanın büyük ölçüde etkisiz hale geldiğini ve birçok insanın sığınaklarda saklandığını belirterek, bu durumun iletişimi zorlaştırdığını da sözlerine ekledi.