Adana Balcalı Hastanesi'nde Sağlık Çalışanları Üç Gün Süreyle İş Bıraktı.

Adana'da Balcalı Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, daha önce dile getirdikleri sorunların çözülmemesi nedeniyle üç gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Adana Balcalı Hastanesi'nde Sağlık Çalışanları Üç Gün Süreyle İş Bıraktı.
Adana'da Balcalı Hastanesi'nde görevli sağlık çalışanları, daha önce dile getirdikleri sorunların çözülmemesi nedeniyle üç gün iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi önünde bir araya gelen sağlık çalışanları, basın açıklaması yaparak taleplerini duyurdular. Asistan doktor Hakan Tokyay, sağlık çalışanlarının uzun süreli ödeme gecikmeleri, zorlu çalışma koşulları ve deprem sonrası ortaya çıkan fiziki eksiklikler nedeniyle ciddi mağduriyet yaşadığını belirtti. Yaklaşık yedi ay önce bir günlük iş bırakma eylemi gerçekleştirdiklerini hatırlatan Tokyay, o dönemde dile getirdikleri sorunların büyük çoğunluğunun hâlâ çözülmediğini vurgulayarak, "Taleplerimizin karşılık bulmaması nedeniyle bugün itibarıyla üç günlük iş bırakma eylemimizi başlatmış bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

Tokyay, amaçlarının vatandaşları mağdur etmek olmadığını ifade ederek, sağlık çalışanlarının sürekli fedakârca görev yaptığını, ancak artık tükenme noktasına geldiklerini söyledi. Özellikle ayın 15'inde yatırılması gereken taban ödemelerinin geciktiğini, nöbet ücretlerinin zamanında ödenmediğini ve son iki aydır teşvik ödemelerinin yapılmadığını belirtti. "Hiçbir çalışan, emeğinin karşılığını alıp alamayacağını düşünerek çalışmak zorunda bırakılmamalıdır" diyen Tokyay, sağlık çalışanlarının kredi kartı ödemeleri ve temel ihtiyaçlarını planlamakta zorluk çektiğini ifade etti.

Depremin üzerinden uzun bir süre geçmesine rağmen hastanedeki belirsizliklerin devam ettiğini dile getiren Tokyay, hasarlı alanların ve yetersiz çalışma şartlarının hem çalışanları hem de hastaları olumsuz etkilediğini kaydetti. Bazı birimlerde hekimlerin kullanabileceği uygun çalışma alanlarının dahi bulunmadığını belirten Tokyay, sağlık çalışanlarının emeğine değer veren, sürdürülebilir bir sağlık sistemi talep ettiklerini vurguladı. Ayrıca, üniversite hastanelerinin çürümeye terk edilmemesi gerektiğini söyledi. Tokyay, sağlık çalışanlarının taleplerini sıralayarak, nöbet ücretleri ve taban ödemelerin düzenli ve gecikmeksizin ödenmesi, döner sermaye ödemelerinin adil hale getirilmesi, deprem sonrası hasarlı alanların onarılması ve insani çalışma şartlarının sağlanması gerektiğini belirtti. Yabancı statüsündeki sağlık çalışanlarının da maaş mağduriyetlerinin giderilmesi gerektiğini ifade etti.

Tokyay, "Amacımız hastalarımızı mağdur etmek değil. Sesimizi duyurmak ve sorunlarımıza kalıcı çözümler üretilmesini sağlamak istiyoruz. Onkolojik hastalarımızın ve acil hastalarımızın tedavileri ile ameliyatları bu süreçte aksamadan devam edecektir. Ancak taleplerimiz karşılık bulmazsa, demokratik haklarımızı kullanmaya ve iş bırakma eylemlerimizi sürdürmeye devam edeceğiz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin