Adana Çukurova'da Bir İlkokulda Öğrenciler Bir Haftadır Öğretmensiz Eğitim Alıyor

Adana Çukurova'daki bir ilkokulda, öğretmen tayini nedeniyle 38 öğrenci bir haftadır öğretmensiz eğitim görüyor. Veliler, kadrolu bir öğretmen atanması için yetkililere çağrıda bulundu.

Adana Çukurova'da Bir İlkokulda Öğrenciler Bir Haftadır Öğretmensiz Eğitim Alıyor
Adana Çukurova'daki bir ilkokulda, öğretmen tayini nedeniyle 38 öğrenci bir haftadır öğretmensiz eğitim görüyor. Veliler, kadrolu bir öğretmen atanması için yetkililere çağrıda bulundu.
Google News'te Abone Ol

Adana'nın Çukurova ilçesinde yer alan Necip Fazıl Kısakürek İlkokulu'nda, sınıf öğretmeni Mehmet Demir'in tayini çıkması sonucu 1-B sınıfındaki 38 öğrenci öğretmensiz kaldı. Öğrencilerin eğitimine sekte vurulması, velilerin endişe ve tepkilerine yol açtı. Veliler, öğretmensiz kalan sınıf için kadrolu bir öğretmen atanması için yetkililere başvuruda bulundu.

Öğretmen Mehmet Demir, okul müdürüyle yaşadığı sorunlar nedeniyle başka bir okula müdür olarak atandı. Bu durum, öğrencilerin eğitimlerini olumsuz etkiledi. Öğrenci velilerinden Emine Demir, "Çocuğum şu an okulda değil, bilgisayar oynuyor. Kadrolu öğretmenimizi aldılar" dedi.

Velilerden Mustafa Demirgezen ise, "Bir öğretmen tayin edildiğinde yerine neden başka bir öğretmen atanmaz?" diyerek sistemi eleştirdi. Fevzi Mesut Evren ise, hukuki haklarını kullanacaklarını belirtip, geçici öğretmenlerin yeterli olmadığını vurguladı.

Yasemin Salgat, derslerin boş geçtiğini ve 23 Nisan'da çocukların evlerinde oturacağını ifade etti. "Eğitim yılı bitmeden böyle bir durum skandal" diyen Salgat, çocuklarının psikolojik durumunu sorgulayarak bir an önce kalıcı bir öğretmen atanmasını talep etti.

Okul Müdürü Mehmet Olgun ise, kendilerine iftiralar atıldığını ve maddi yardım taleplerinin olmadığını söyleyerek, "Eğer veliler sınıfa dolap yaptırmak istiyorsa, onlara karşı çıkmayız" açıklamasında bulundu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin