Adana’nın Kozan ilçesinde bulunan Halit Dağlı İlköğretim Okulu’nda eğitim gören 3-A sınıfı öğrencileri, "iyilik seferberliği" adı altında önemli bir faaliyet başlattı. Öğrenciler, öğretmenleri ve ailelerinin desteğiyle, ilçedeki çocukların birbirleriyle dayanışmasını teşvik etmek, kötü davranış ve şiddete karşı farkındalık oluşturmak için harekete geçtiler. Bu kapsamda, Şehit Mehmet Oflaz Yatılı Bölge Okulu’nda eğitim gören akranlarıyla buluşarak, harçlıklarından aldıkları hediyeleri ve evlerinden getirdikleri oyuncakları onlara hediye ettiler.
Öğrencilerin hazırladığı etkinlikte, yıllar sonra birbirlerini hatırlamaları amacıyla özel olarak hazırlanan çoraplar ve kitaplar da hediye edildi. Ayrıca etkinlik sırasında "İyilik pastası" kesildi. Sınıf öğretmeni Emel Ünlü, öğrencilerin başlattığı bu iyilik seferberliğinin duyarlı ve duygu dolu bir dayanışmaya dönüştüğünü belirtti. Ünlü, yatılı bölge okulu yönetimiyle gerçekleştirilen iş birliği sayesinde öğrencilerin paylaşma, empati ve yardımlaşma duygularını yaşayarak öğrendiklerini ifade etti. Öğrencilerin sadece akademik bilgileri değil, aynı zamanda insanlık, vefa ve dayanışma değerlerini de kazanmalarının önemine dikkat çekti.
Öğrencilerden Berna Özbek, bu etkinlikten dolayı çok mutlu olduklarını belirtirken, Elvin Akpınar ise teknoloji çağında olsalar bile duyguların, iyiliğin ve dayanışmanın önemini vurgulamak istediklerini söyledi. Sait İsmet Ünüvar ise, "Bu etkinlikle ailemize ve arkadaşlarımıza güzel davranmanın, farklı okullarda olsak bile aynı sevgi ve paylaşma duygusuyla bir araya gelmenin mutluluğunu yaşadık" şeklinde konuştu.