Adana'nın Kozan ilçesinde, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu gereği plakasız ve çeşitli ihlallerde bulunan motosikletlere yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimler sırasında A.M. isimli motosiklet sürücüsü, durdurulmak istenmesine rağmen kaçmaya başladı. Polisin kovalamacasının ardından motosiklet, çevreyolundaki Güneri Kavşağı'nda durduruldu.
Sürücü A.M. ve yanındaki yolcu H.T.'nin yapılan üst aramasında 9,83 gram narkotik madde ele geçirildi. Ayrıca, A.M.'nin 6 ayrı dosyadan arandığı ve 3 ayrı "uyuşturucu madde kullanma, bulundurma ve satma" suçundan toplam 4 yıl 7 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirlendi. Gözaltına alınan şüpheli, sevk edildiği mahkeme tarafından tutuklandı.
Yapılan denetimlerde, sürücüye ehliyetsiz araç kullanma, dur ihtarına uymama, dikiz aynası bulundurmama, koruyucu gözlük ve kask takmama, yolcunun kask kullanmaması gibi çeşitli ihlallerden dolayı toplamda 376 bin TL idari para cezası kesildi. Motosiklet ise 60 gün süreyle trafikten men edilerek yediemin otoparkına çekildi.
Öte yandan, aynı gün içerisinde dur ihtarına uymayarak kaçan başka bir plakasız motosiklet sürücüsüne de 288 bin 500 TL ceza uygulandı ve bu motosiklet de trafikten men edildi.
