Yüreğir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Atatürk Kültür Merkezi’nde "Cumhuriyet Işığında Edebiyat ve Kadın" başlıklı bir söyleşi düzenledi. Etkinlikte, kadınların toplumsal yaşamda ve özellikle edebiyat alanındaki yerleri üzerine önemli tartışmalar yapıldı. Cumhuriyet’in kadınlara kazandırdığı hakların yanı sıra bu kazanımların kültürel ve sanatsal alandaki yansımaları da katılımcılarla paylaşıldı. Programda, yazarların kişisel deneyimlerini ve görüşlerini dinleyen katılımcılar, edebiyatın toplumsal cinsiyet algısına etkileri konusunda bilgi edindi.
Yüreğir Belediye Başkanı Ali Demirçalı, etkinlikte kısa bir konuşma yaparak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nün önemine vurgu yaptı ve kadınların toplumda daha güçlü bir şekilde yer almasının gerekliliğini dile getirdi. Demirçalı, "Cumhuriyetimizin aydınlık değerleri doğrultusunda kadınların eğitimde, sanatta ve yaşamın her alanında daha görünür hale gelmesi için destek vermeye devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.
Söyleşinin sonunda, Başkan Demirçalı, etkinliğe katkıda bulunan yazarlar Ayşe Kulin ve Sema Soykan’a teşekkür ederek onlara çiçek takdim etti. Ayrıca, Yüreğir Belediyesi Kültürevleri tarafından hazırlanan özel tablolar da günün anısına yazarlara hediye edildi. Böylelikle etkinlik, katılımcılar ve yazarlar arasında sıcak bir iletişim ortamı sağladı.
