Edinilen bilgilere göre, Çukurova Üniversitesi Bilgisayar Programcılığı öğrencisi Mehmet Furkan Aksu (22), 3 arkadaşıyla birlikte basketbol oynadıktan sonra Seyhan Baraj Gölü'nde serinlemek için suya girdi. Bir süre sonra Aksu'nun çırpındığını gören arkadaşları hemen yardım etmeye çalıştı ancak Aksu, hızla gözden kayboldu.
Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye acil durum ekipleri sevk edildi. Ekipler, Aksu’yu suyun içinden çıkararak hastaneye kaldırdı. Ancak burada yapılan tüm müdahalelere rağmen genç adam hayatını kaybetti.
Aksu'nun cenazesi, memleketi Osmaniye'de bulunan Cebelibereket Şehitlik Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi. Cenaze törenine Aksu'nun ailesi, yakınları ve Çukurova Üniversitesi'nden arkadaşları katıldı. Törende duygusal anlar yaşandı ve Aksu’nun naaşı, gözyaşları arasında Osmaniye Asri Mezarlığı’na defnedildi.
