Adana'da Eğitim Çalışma Grubu, Dershanelerin Dönüşümünü Görüştü

Adana Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, dershanelerin özel okula dönüşüm sürecini masaya yatırdı. Prof. Dr. Adnan Gümüş, bu reformun Türkiye'nin en zorlu süreçlerinden biri olduğunu ifade etti.

Adana'da Eğitim Çalışma Grubu, Dershanelerin Dönüşümünü Görüştü
Adana Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, dershanelerin özel okula dönüşüm sürecini masaya yatırdı. Prof. Dr. Adnan Gümüş, bu reformun Türkiye'nin en zorlu süreçlerinden biri olduğunu ifade etti.
Google News'te Abone Ol

Adana Kent Konseyi Eğitim Çalışma Grubu, dershanelerin özel okula dönüştürülmesine yönelik planları değerlendirerek basın toplantısı düzenledi. Grup Başkanı Prof. Dr. Adnan Gümüş, Türkiye'de eğitim alanında yaşanan sorunlar ve dönüşüm sürecinin getireceği zorluklar hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Şu anda Adana'da yaklaşık 530 bin öğrenci bulunduğunu belirten Gümüş, sınıf başına düşen öğrenci sayısının fazla olduğunu vurgulayarak, yeni sınıfların açılması gerektiğini kaydetti.

Dönüşüm Sürecinin Zorlukları
Prof. Dr. Gümüş, 4+4+4 eğitim sisteminin ardından dershanelerin dönüşümünün ağır sorunlar doğurabileceğine dikkat çekti. Dönüşüm sürecinin pilot bölgelerde test edilmesi gerektiğini belirten Gümüş, bu konuda yeterli bilimsel çalışmanın yapılmadığını ifade etti. Adana'da toplamda 2 bin 43 dershanenin başvurduğunu ve bunlardan bin 913'ünde ön inceleme yapıldığını aktardı. Ayrıca, Adana'da 1.007 resmi okul ile 2.736 özel okul bulunduğunu belirten Gümüş, dershanelerin özel okula dönüşmesiyle birlikte tarihi bir özel okul sayısı rekorunun kırılabileceğini söyledi.

Uzun Süreli Etkiler
Dönüşümün dershane sorununu ortadan kaldırmayacağını savunan Gümüş, bu sürecin Türkiye'nin en başarılı okullarının dershaneleşmesi anlamına geldiğini vurguladı. Eğitim sisteminin uzun vadede etkileriyle yüzleşmek zorunda kalacaklarını belirten Gümüş, dönüşümün zamana yayılması gerektiğini ve alternatif modellerin geliştirilmesi gerektiğini ifade etti. Toplantıya Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özen, Genel Sekreter Ekrem Aslan ve çeşitli eğitim kurumlarının temsilcileri katıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin