Etkinlikte konuşan Başkan Sözlü, Adana'nın sosyal yapısının çeşitliliğine dikkat çekerek, Türkiye’nin üretim ekonomisine geçişinin ön koşulunun güçlü bir demokrasi olduğunu vurguladı. Sözlü, “Adana’nın kalkınması için yerelde gece gündüz çalışıyoruz. Ancak ülkemiz, ekonomisini ve demokrasisini güçlendirmezse, ne üretim ekonomisine geçebiliriz ne de refah toplumunun bir parçası olabiliriz” ifadelerini kullandı.
Başkan Sözlü, dünya genelinde demokrasiyi inşa eden ülkelerin aynı zamanda üretim ekonomilerini de kurduklarını belirtti. “Demokrasiyi kimse sipariş üzerine özümseyemez. Bu, ancak olgun ve vizyon sahibi toplumlar tarafından inşa edilen bir yapıdır. Bir millet kendi iradesiyle demokrasisini oluşturabilir” dedi.
Adana Kent Konseyi'nin Hedefleri
Adana Kent Konseyi Başkanı Ahmet Özden de Adana’nın odak şehir olması için düzenli istişarelerin önemine değindi. Özden, "Adanamızın sorunları hepimizin sorunu. Hedefimiz, yüksek yaşam kalitesine sahip, güçlü bir kent ekonomisi, korunmuş mimari dokusu ve huzur içinde yaşayan bir Adana oluşturmaktır" şeklinde konuştu.