Adana'da HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, DHKP-C'ye teşekkür etti.

Adana'da düzenlenen basın toplantısında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, DHKP-C'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

Adana'da HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, DHKP-C'ye teşekkür etti.
Adana'da düzenlenen basın toplantısında HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, DHKP-C'ye yönelik açıklamalarda bulundu.

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş, Adana'da il eş başkanlarıyla birlikte gerçekleştirdiği basın toplantısında, HDP'nin binalarına yönelik saldırıları düzenleyen DHKP-C'ye teşekkür etti. Beştaş, Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, saldırının DHKP-C'ye mensup bir terörist tarafından yapıldığı yönündeki açıklamalarını doğru bulmadıklarını ifade etti. Davutoğlu ve İçişleri Bakanlığı'nın açıklamalarını eleştirerek, bu tür olaylarda failleri yakalamamak için yanlış adres gösterildiğini savundu. Beştaş, "Gerçekler, onların gerçek yüzünü ortaya çıkarıyor," dedi.

DHKP-C ile İlgili İddialar

Beştaş, bombalı saldırıyla ilişkilendirilen S.Y. isimli kişinin 2007 yılında gösteri sırasında yakalandığını ve beraat ettiğini belirtti. Bu durumun DHKP-C ile bir bağlantısının olmadığını vurgulayarak, "DHKP-C bizim asla düşünmediğimiz bir adrestir. Kendileri de desteklerini ifade ettiler," şeklinde konuştu.

IŞİD ve DHKP-C İlişkisi

Beştaş, saldırının failinin S.Y.'nin Suriye'de IŞİD kamplarına katıldığına dair iddialara dikkat çekerek, "Neden adres IŞİD değil de DHKP-C?" diye sordu. Soruşturmanın Ankara merkezli olduğunu ve faillerin yakalanmaması talimatı verildiğini ifade etti. Beştaş, "Bu olayda önemli olan, arkasındaki güçlerdir," dedi.

Hükümete Teşekkür Mesajı

Beştaş, hükümetin olayı kınadıktan sonra HDP'den teşekkür beklemesinin yanlış olduğunu belirterek, "Hükümet bize bir iyilik yapmadı. Saldırıların teşvik edildiği bir tutum içindedir," ifadesini kullandı. Hükümet görevini yaparsa, teşekkür etmeyeceklerini ancak yapılanın hakkını teslim edeceklerini de ekledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin