Adana'da Oğlunu Av Kazasında Kaybeden Anne, 18 Yaş Altı Çocukların Tüfek Kullanımına Dikkat Çekti

Adana'da av kazasında oğlunu kaybeden anne, 18 yaş altı çocukların tüfek kullanabilmesine dikkat çekerek, bunun cezasının olması gerektiğini ifade etti. Çelişkili ifadeler veren şüpheli hakkında adalet talep eden anne, olayın aydınlatılmasını istedi.

Adana'da Oğlunu Av Kazasında Kaybeden Anne, 18 Yaş Altı Çocukların Tüfek Kullanımına Dikkat Çekti
Adana'da av kazasında oğlunu kaybeden anne, 18 yaş altı çocukların tüfek kullanabilmesine dikkat çekerek, bunun cezasının olması gerektiğini ifade etti. Çelişkili ifadeler veren şüpheli hakkında adalet talep eden anne, olayın aydınlatılmasını istedi.
Google News'te Abone Ol

Adana'da yaşanan av kazasında oğlunu kaybeden anne Şahin, olayın ardından yaşadığı acıyı ve yaşananları detaylı bir şekilde aktardı. Şahin, şüpheli H.M.’nin ifadelerinin üç kez değiştiğine ve bu durumun çelişkiler barındırdığına dikkat çekti. İlk ifadesinde 'Ben önden gidiyordum, Barış arkadan geliyordu. Bir patlama oldu, Barış yerde yatıyordu' diyen H.M., ikinci ifadesinde 'Domuz sandım, sıktım' derken, üçüncü ifadesinde ise 'Avlanmayı bilmiyordum. Barış, 'Ava gidelim mi?' dedi, kabul ettim. Kurşunu koydum, doğrulturken tüfek patladı' şeklinde konuştu. Yapılan incelemede tüfeğin bozuk ve çalışmayan bir durumda olduğu belirtiliyor. Bu durum, Şahin'in 'Çalışmayan bir tüfekle nasıl bir insan öldürülebilir?' sorusunu sormasına neden oldu.

Anne Şahin, olay yerinin temizlendiğini ve bir tane bile boş kovan bulunmadığını belirtti. Oğlunun vurulma şeklinin kaza ihtimalini ortadan kaldırdığını savunan Şahin, 'Mermi koltuk altından girip ciğerlerini parçalayarak karşı taraftan çıkıyor. Bu bir kaza değil. Kaza olsa kolunda veya yüzünde olurdu. Kaza olsa 112’yi aramak gerekirdi. Ancak ambulans çağrılmadan akrabası olan çiftlik sahibine haber veriliyor ve kendi araçlarıyla hastaneye götürüyorlar. Çocuk morga girdikten sonra bana haber geldi. Olay yeri tertemiz edilmiş. Köyde çiftlikte öldürülüp tarlaya getirildiği konuşuluyor. Savcıdan bu konuda talep ettim ama gerek görmedi. Ben sadece adalet istiyorum' dedi.

Şahin, 18 yaş altı çocukların eline tüfek alabilmesinin cezasının olması gerektiğini vurguladı. Karşı tarafın taziye ziyaretinin acısını artırdığını ifade eden Şahin, 'Annesi geldi, 'Benim çocuğumun da psikolojisi bozuldu' dedi. Benim çocuğum öldü, benimle dalga geçer gibi konuştular. Bugün benim evladım öldü, yarın başkasının olacak. Sesimin duyulmasını istiyorum. Katillerin bir an önce cezaevine girmesini istiyorum. Oğlumun av merakı yoktu, güvenlik kamerası yok. 18 yaş altı bir çocuk eline tüfek alabiliyorsa bunun da cezası olmalı. Ailesi Adana’da, çocuk burada çiftlikte bırakılıyor. Kalp hastası olduğu söyleniyor. Bu anne baba da ceza almalı. Çocuklar sahipsiz bırakılıyor' şeklinde konuştu.

Uzunkuyu Mahallesi Muhtarı Ramazan Karlangıç ise Barış Şahin’in av merakı olmadığını belirterek, olayın aydınlatılması gerektiği ve alınacak kararın gençler için örnek teşkil edeceğini vurguladı. Karlangıç, Barış’ın kendi çocuklarının arkadaşı olduğunu ifade ederek, 'Avı sevmezdi. Bu olayda iki kişi değil, birkaç kişi olduğu iddia ediliyor. Bir şey gördü ve susturulduğunu düşünüyoruz. Ceza alınmazsa bu olay başka çocuklara kötü örnek olur. Mahalle olarak olayın aydınlanmasını istiyoruz' dedi.

Barış Şahin’in çocukluk arkadaşı Zahide Güvercin ise gözyaşları içinde adalet beklediklerini ve anneye destek olarak seslerini duyurmak istediklerini söyledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin