Çiftçilerin Zorlukları ve Çözüm Önerileri
Tarım işçilerinin, girdi maliyetlerindeki artış nedeniyle ürünlerini gerçek fiyatında satamadığını aktaran Şevkin, “Mazot fiyatlarının çiftçiye özel 1.5 liraya düşürülmesi, tarım işletmelerini ve işçilerini rahatlatacak. Üreticiler, bu sayede hak ettikleri kazancı elde edecek” dedi. Ayrıca, hayvancılıkla uğraşan vatandaşların da ürettikleri sütü değerinde satma imkanı bulacağını belirtti.
Pamuk ve Narenciye Üretiminde Düşüş
Şevkin, pamuk ekim alanlarının yüksek girdi maliyetleri nedeniyle daraldığını vurgulayarak, “Buğday ve mısır üreticileri her yıl zararda kalıyor. Adana, narenciye üretiminde önemli bir merkez olmasına rağmen, üreticiler ürünlerini dalında bırakmak zorunda kalıyor. Bu nedenle CHP iktidarında üreticilerin hak ettiklerini alacaklarına inanıyorum. Yüksek verim, çiftçiler için bir bela değil, ödül olacak” şeklinde konuştu.
Adana'nın Tarım Arazileri Korunmalı
Son olarak, Şevkin, Adana'nın birinci sınıf tarım arazilerinin yapılaşmaya açılmaması gerektiğini de sözlerine ekledi. Bu durumun tarım sektörünü daha da olumsuz etkileyeceğini ifade eden Şevkin, yapılacak düzenlemelerin tarım üreticileri için büyük önem taşıdığını belirtti.
