Adana'da Türkmen Çocuklar İçin Okuma Bayramı Düzenlendi

Adana'da, Türkmen ailelerin çocukları için düzenlenen okuma bayramında, eğitim merkezi öğrencileri çeşitli gösteriler yaptı.

Adana'da Türkmen Çocuklar İçin Okuma Bayramı Düzenlendi
Adana'da, Türkmen ailelerin çocukları için düzenlenen okuma bayramında, eğitim merkezi öğrencileri çeşitli gösteriler yaptı.
Google News'te Abone Ol

Adana'da yaşayan Türkmen ailelerin çocukları için Büyükşehir Belediyesi tarafından bir eğitim merkezi açıldı. Burada, okuma bayramı etkinliği düzenlendi. Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, 3 bin 500 Türkmen göçmene ulaştıklarını ve onlara destek sağladıklarını belirtti. Temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra çocukların eğitimine önem verdiklerini ifade etti.
Irak ve Suriye'deki savaşlardan kaçarak Adana'ya gelen Türkmen ailelerin çocukları, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanlığı Fırat Yılmaz Çakıroğlu Eğitim Merkezi'nde eğitim alıyor. Okuma bayramı etkinliğine, Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Daire Başkanı Op. Dr. Fatih Karayandı, Adana Ülkü Ocakları Başkanı Yunus Uzunlular, Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, 2 Nolu Şube Yüreğir Temsilcisi Nihat Temelli, öğretmenler, aileler ve çocuklar katıldı.
Türk Eğitim Sen 1 Nolu Şube Başkanı Selahattin Dolgun, eğitim camiasında bir sivil toplum kuruluşu olarak öğretmen desteği verdiklerini belirterek, Adana Büyükşehir Belediyesi’ne böyle bir hizmet sağladığı için teşekkür etti.
Op. Dr. Fatih Karayandı, “Terör örgütünden kaçan Türkmen kardeşlerimize uzun süredir destek veriyoruz. Adana’ya gelen yaklaşık 3 bin 500 Türkmen kardeşimize ulaştık. Birçoğuna ev ve iş bulduk. Temel ihtiyaçlar karşılandıktan sonra, çocuklarımızın eğitimine yöneldik. Türk Eğitim Sen 1 Nolu ve 2 Nolu Şube’yi öğretmen desteği verdikleri için kutluyorum.” dedi.
Etkinlikte çocuklar şiirler okudu ve çeşitli gösteriler yaptı. Ayrıca, çocuklara okuma-yazmayı öğreten öğretmenlere plaket verildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin