Edinilen bilgilere göre, Bozhöyük köyünde bir köpek, bağlı olduğu zincirden kaçıp iki tavuğa, ardından da iki köpeğe ve bir vatandaşa saldırdı. 16 yaşındaki Elif Karataş, köpek tarafından kollarından ve bacağından ısırıldı. Olayın ardından köpek köylüler tarafından tüfekle vuruldu. Köpeğin kuduz olabileceği şüphesiyle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bilgi verildi. Müdürlük, vurulan köpeğin kafasını Adana Veteriner Kontrol Araştırma Enstitüsü’ne gönderdi. Yapılan testler sonucunda köpeğin kuduz olduğu tespit edildi ve köpeğin ısırdığı inek, iki köpek ve iki horoz itlaf edilerek ilaçlanıp gömüldü.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, köyde 6 ay süreyle karantina uygulaması başlattı ve köyün girişlerine bildirimler asıldı. Isırılan Elif Karataş'ın akrabası Abdullah Karataş, “Köpek zincirinden kaçmış ve hayvanlara saldırmış. Biz köpeği öldürdük ve durumu bildirdik. Kızımız hastanede birkaç gün kaldı ve aşıları yapıldı. Şu an sağlık durumu iyi, köyde bir sorun yok” açıklamasında bulundu.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Adil Alan, “Köyde bir vatandaşımızın köpek tarafından ısırıldığı bilgisi geldi. Olay yerine ekiplerimizi gönderdik. Kuduz olduğu tespit edilen köpeğin ardından, hayvanlarda gerekli itlaf işlemlerini gerçekleştirdik. Isırılan vatandaşımız hastaneye yönlendirildi ve aşıları düzenli olarak yapılmakta. Civar köylerde de çalışmalarımızı sürdürdük. Şu anda köyde korkulacak bir durum yok, 6 aylık karantina süreci devam etmektedir” ifadelerini kullandı.