Afganistan Bannu'da Sel Felaketi Sonucu 47 Kişi Hayatını Kaybetti

Afganistan ve Pakistan'da etkili olan şiddetli yağışlar sonucunda toplamda 47 kişi yaşamını yitirdi. Afganistan'da en az 28, Pakistan'da ise 19 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan Bannu'da Sel Felaketi Sonucu 47 Kişi Hayatını Kaybetti
Afganistan ve Pakistan'da etkili olan şiddetli yağışlar sonucunda toplamda 47 kişi yaşamını yitirdi. Afganistan'da en az 28, Pakistan'da ise 19 kişi hayatını kaybetti.

Asya'nın iki önemli ülkesi olan Afganistan ve Pakistan, son günlerde şiddetli yağışların neden olduğu sellerle mücadele ediyor. Afganistan Ulusal Afet Yönetim Kurumu (ANDMA) tarafından yapılan açıklamada, bu seller sonucunda 28 kişinin yaşamını yitirdiği, 49 kişinin yaralandığı ve 100’den fazla evin yıkıldığı bildirildi. Ölümlerin çoğunun Parvan, Maidan Wardak, Daikundi ve Logar gibi orta ve doğu illerinde gerçekleştiği ifade edildi. Ayrıca, bazı bölgelerde daha fazla yağış ve sel riski bulunduğu aktarıldı.

Pakistan'daki sel felaketinde de can kaybı artış gösterdi. Khyber Pakhtunkhwa eyaletinde meydana gelen selde ölü sayısı 17’ye ulaştı. Eyalet Afet Yönetim Kurumu, sel nedeniyle 56 kişinin de yaralandığını duyurdu. Ayrıca, Pencap eyaletinin Lahor kentinde dün yaşanan şiddetli yağış ve rüzgarlar sonucu bir evin çatısının çökmesi nedeniyle 2 kişi yaşamını yitirdi. Ülkedeki toplam can kaybı ise 19’a yükseldi. Her iki ülkede de sel felaketinin yarattığı hasar ve kayıplar, yerel yönetimler tarafından titizlikle değerlendirilmeye devam ediyor.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin