Şuhut ilçesinde etkili olan aşırı soğuklar, günlük yaşamı olumsuz yönde etkiledi. Hava sıcaklığının gece saatlerinde eksi 15 dereceye kadar düşmesi, Gali Çayı'nın yüzeyinin tamamen buzla kaplanmasına yol açtı. Bu durum, hem ilçe sakinleri hem de ziyaretçiler için kartpostallık manzaralar oluşturdu.
Soğuk havanın etkisiyle Gali Çayı'nın buz tutmuş yüzeyi, fotoğraf meraklılarının ilgisini çekerken, vatandaşlar da bu durumu sosyal medyada paylaşıp anı ölümsüzleştirdi. Ancak, dondurucu soğuklar, özellikle sabah saatlerinde sürücülerin trafikte ilerlemesinde zorluklar yaşamasına neden oldu. Buzlanma nedeniyle bazı araçlar kayarken, sürücüler dikkatli olmaları konusunda uyarıldı.
Afyonkarahisar Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, önümüzdeki günlerde soğuk havanın yerini daha sıcak ve güneşli bir havanın alacağı belirtildi. Hava sıcaklıklarının yükselmesiyle birlikte, Gali Çayı'nın buzlarının erimesi bekleniyor. Bu durum, ilçe sakinleri için bir rahatlama anlamına gelirken, yaz aylarında olduğu gibi doğanın tadını çıkarma fırsatı sunacak.