Kepez Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, ilçede kaldırım işgallerine karşı denetim yaptı. Denetimlere, Fen İşleri ve Temizlik İşleri Müdürlükleri ile Kepez İlçe Emniyet Müdürlüğü asayiş ekipleri de katıldı. Yapılan kontrollerde, kaldırımları işgal eden malzemeler kaldırılarak, geçiş yollarının engellenmesi önlendi. Kaldırımlarda duba, flama ve ticari ürünler bulunduran esnafa Kabahatler Kanunu kapsamında idari para cezası uygulandı.
Ağaca Zincirle Bağlı Römork
Denetimler sırasında, kaldırımda ağaca zincirlenmiş bir römork tespit edildi. Üzerinde reklam afişi bulunan bu römork için ekipler, kaynak makinesiyle müdahalede bulundu. Zincir eritildikten sonra, römorka el konularak olay yerinden kaldırıldı.
İşletme Sahibi Tepki Göstermeye Çalıştı
15 Temmuz Şehitler Caddesi üzerinde de bir restoranın kaldırımlara koyduğu masa ve sandalyeler ekiplerce alındı ve kamyona yüklendi. Bu esnada, restoran sahibi duruma tepki göstererek malzemelerini geri almak için kamyona çıkmaya çalıştı. Ancak, ekiplerin uzaklaşmasının ardından, görevli tarafından olumsuz yanıt alınca geri döndü.