Ağrı merkeze yaklaşık 20 kilometre mesafedeki Seyithanbey köyünde gerçekleştirilen "Maarifin Kalbinde Marifetli Gençlik" etkinliği, Başsavcı İhsan Eroğul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğretmen ve öğrencileri tarafından organize edildi. Etkinlikte, çocukların büyük ilgi gösterdiği bilişim, çocuk gelişimi ve moda tasarımı gibi alanlarda uygulamalı çalışmalar yapıldı. Moda Tasarımı Teknolojileri Bölümü, kıyafet tasarımı, düğme dikimi ve keçeden kalemlik yapımı gibi etkinlikler düzenlerken, Bilişim Teknolojileri Bölümü öğrencileri robotik sistemler ve elektronik uygulamalar hakkında bilgi verdiler.
Etkinlikte açıklamalarda bulunan Aysun Taşdemir, köy ziyaretleriyle öğrencilerin farklı meslekleri tanımaları hedeflendiğini belirtti. Taşdemir, "Öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından hazırlanan çeşitli etkinlikleri burada gerçekleştiriyoruz. Özellikle ilkokul ve ortaokul öğrencileri etkinliklere yoğun ilgi gösterdi. Bu köye gelme amacımız, öğrencilere bilişimi anlatmak ve farklı alanları tanıtmak. Aynı zamanda öğrencilerin gelecekte yapacakları bölüm seçimlerine katkı sunmayı hedefliyoruz" dedi.
Bilişim teknolojileri öğrencisi Hayrunnisa Levent, tanıttıkları robotun Erzincan’da düzenlenen bir yarışmada ikinci olduğunu ifade etti. Levent, "Robotumuz siyah ve beyaz çizgileri sensörleri sayesinde algılayarak ilerliyor. Buradaki stantlarda yer alma amacımız, öğrencilere bilişim alanını tanıtmak ve kullandığımız malzemeleri göstermek. Böylece öğrencilerin ileride bölüm seçimi yaparken bilişim alanına yönelmelerine katkı sağlamaya çalışıyoruz" diye konuştu.
Etkinliğe ayrıca Hamur Kaymakamı Erkan Minuz ve Hamur İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Özmüş de katıldı.
