Ağrı'da Öğrenciler, Gazze İçin 650 Bin Lira Bağış Topladı

Ağrı'da öğrenciler, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla 650 bin lira bağış topladı. Kampanya, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlendi ve bağışlar Gazze'deki Kızılay aşevine iletildi.

Ağrı'da Öğrenciler, Gazze İçin 650 Bin Lira Bağış Topladı
Ağrı'da öğrenciler, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine destek olmak amacıyla 650 bin lira bağış topladı. Kampanya, Ramazan ayı dolayısıyla düzenlendi ve bağışlar Gazze'deki Kızılay aşevine iletildi.

Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Türk Kızılay Ağrı Şubesi tarafından Ramazan ayı boyunca yürütülen "Gazze’ye Kardeş Eli" kampanyası, öğrencilerin katılımıyla önemli bir başarıya ulaştı. Çalışmalar, Ramazan'ın ilk günlerinde başladı ve kentteki okullara boş zarflar dağıtıldı. Öğrencilerden, Gazze'deki ihtiyaç sahiplerine yardım etmeleri istendi. Zarfları evlerine götüren öğrenciler, harçlıklarının yanı sıra ailelerinden aldıkları fitre ve zekâtları da bu zarflara koyarak kampanyaya katkıda bulundu.

Toplanan bağışları öğretmenlerine teslim eden öğrenciler, Gazze’ye destek vermenin mutluluğunu yaşadı. Okullarda düzenlenen teslim tutanaklarıyla Kızılay ekipleri, toplanan yardımları teslim aldı ve bu bağışlar Gazze için açılan hesaplara aktarılmak üzere yola çıktı.

Gazze’de günlük yaklaşık 60 bin kişiye sıcak yemek ulaştıran Türk Kızılay aşevi, Ağrı'dan gelen yardımlarla iftar sofraları kurmaya başladı. Ağrı İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Kökrek, kampanyanın paylaşma ve yardımlaşma ruhunun ön plana çıktığı bir dönem olan Ramazan'da gerçekleştirildiğini belirtti.

Kökrek, eğitim camiası olarak öğrencilerin sosyal sorumluluk bilinciyle yetişmesine önem verdiklerini ifade etti. Ayrıca, bu tür çalışmaların çocukların merhamet, dayanışma ve gönüllülük değerlerini içselleştirmelerine yardımcı olduğunu vurguladı. Kampanyanın okullarda büyük bir sahiplenme ile yürütüldüğünü belirten Kökrek, emeği geçen tüm yönetici, öğretmen, öğrenci ve velilere teşekkür etti.

Türk Kızılay Ağrı Şube Başkanı Orhan Tatlı, Ramazan süresince çeşitli sosyal destek programları gerçekleştirdiklerini dile getirdi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile yapılan istişareler sonucunda Gazze’ye yönelik bir yardım çalışması planladıklarını aktaran Tatlı, maarif camiasının katkılarıyla kampanyanın kısa sürede geniş bir katılım sağladığını belirtti.

Öğrenciler, öğretmenler, okul yöneticileri ve velilerin gösterdiği duyarlılıkla toplam 650 bin lira bağış toplandığını ifade eden Tatlı, bu destek sayesinde Gazze’de iftar sofralarının kurulmasına katkı sunulduğunu kaydetti.

Kampanya, öğrencilerin paylaşma ve yardımlaşma duygularını yaşayarak öğrendikleri, uzak coğrafyalardaki ihtiyaç sahiplerine destek olmanın mutluluğunu hissettikleri bir deneyim oldu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin