Aileyi Merkeze Alan Kalkınma Vizyonu Güçleniyor

Bakan Göktaş, aile odaklı kalkınma vizyonunu güçlendireceklerini belirtti. Aileyi kapsayan hizmet modellerini yaygınlaştırmak için kapsamlı çalışmalar yürütüldüğünü vurguladı.

Aileyi Merkeze Alan Kalkınma Vizyonu Güçleniyor
Bakan Göktaş, “Tüm bireyleri kapsayan hizmet modellerini aile odaklı bir anlayışla güçlendiriyoruz” dedi. Nüfus yaşlanması ve aile yapılarına bağlı olarak artan bakım taleplerine dikkat çekti. Bu bağlamda, çocukların sağlıklı gelişimi için nitelikli bakım ve eğitim hizmetlerinin öncelikli alanları arasında olduğunu ifade etti. 81 ilde 2.377 özel kuruluş aracılığıyla 83 bin çocuğa kreş ve gündüz bakımevi hizmeti sunulduğunu aktaran Göktaş, sosyal kooperatifçiliğin bakım hizmetlerinin sürdürülebilirliği açısından önemli bir araç olduğunu belirtti. Ayrıca, bakım ekonomisini güçlendirmek amacıyla yakın zamanda bir çalıştay düzenleneceğini de sözlerine ekledi.

Çocuk Bakımı ve Kadın İstihdamı
Göktaş, ebeveynlere ve komşu annelere düzenli rehberlik sunarak bakım kalitesini artırmayı hedeflediklerini ifade etti. Erken çocukluk dönemine yapılan yatırımların, kadınların iş gücüne katılımını artıracağını vurguladı. Bu sayede aile yaşamı ile çalışma hayatı arasında denge kurulmasına katkı sağlanacağını belirtti. Organize Sanayi Bölgelerinde çocuk bakım merkezlerinin yaygınlaştırılmasının kadınların iş gücüne katılımını destekleyeceğini ve aile dostu bir çalışma kültürü geliştireceğini dile getirdi.

Aile Yılı ve Gelecek Hedefleri
2025 Aile Yılı'nın yeni hizmet modellerinin hayata geçirildiği bir yıl olacağını belirten Göktaş, aileyi merkeze alan kalkınma vizyonunu güçlendirme hedeflerini sürdüreceklerini açıkladı. Bununla birlikte, nesiller arası dayanışmayı güçlendiren bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılmaya devam edeceğini ifade etti. Böylece, kadın emeğinin ekonomide görünürlüğü artarken çocukların güvenli ve nitelikli bakım hizmetlerine erişimi de güçlenecek.
Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin