Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; "Daha Çok İnsanımızı Kaybetmek İstemiyorsak Kentsel Dönüşüme Hız Vermeliyiz"

Meclis toplantısında konuşan Başkan Gültak; “Depremlerde daha fazla insanımızı kaybetmek istemiyorsak kentsel dönüşüm ve yenileme projelerine ağırlık vermeliyiz. Nasıl ki insanımız arabasını periyodik olarak bakımdan geçiriyor ise; içinde yaşadığı, çocuklarını uyuttuğu evini de zamanı gelince kontrol ettirmeli, depreme karşı güçlendirmelidir” dedi.

02 Kasım 2020 Pazartesi, 12:44
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; "Daha Çok İnsanımızı Kaybetmek İstemiyorsak Kentsel Dönüşüme Hız Vermeliyiz"
-

Akdeniz Belediye Meclisi; Kasım ayı birinci oturumunu, M. Mustafa Gültak başkanlığında, konferans salonunda gerçekleştirdi. Açılış ve yoklama ile başlayan toplantı, önceki toplantının birleşim tutanak özetinin oylanmasıyla devam etti. Ardından Meclis’e sunulan, ‘lojistik sektörünün geliştirilerek sektör çalışanların koşullarının iyileştirilmesi’ ile ‘Roman vatandaşların yaşadıkları evlerinin, meslek, istihdam ve eğitim şartlarının iyileştirilmesi’ ile ilgili önergeler okunarak üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.
“Amacımız, insanlarımıza daha güvenli ve sağlıklı yaşam alanları sunmak”
Bu gündem maddesi ile ilgili söz alan Başkan Gültak; İzmir’de meydana gelen depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yaralılara şifalar dileyerek; “Eğer biz Türkiye’de kentsel dönüşümle ilgili çalışmalar yapmaz isek, Meclis üyeleri ve belediye başkanları olarak bu ölümlere hepimiz ortak olacağız.
Dolayısıyla bir yeri riskli alan ilan etmek veya kentsel dönüşüm ilan etmek, insanların zararına değil hayrına bir iştir. Hiçbir şey, insan canından üstün değildir. İnsanlarımızın sağlığı, konforu ve daha iyi koşullarda yaşamalarını sağlamak için mücadele ediyoruz. Amacımız, insanlarımızın daha iyi güvenli ve sağlıklı koşullarda yaşamlarını sürdürmeleridir” diye konuştu.
“Canlarımızı kaybetmek istemiyorsak, kentsel dönüşümden başka çaremiz yok”
TOKİ vasıtasıyla özellikle 2001 yılından sonra birçok kentte dönüşüm ve yenileme projeleri uygulandığının da altını çizen Başkan Gültak; “Mersin’de ise kentsel dönüşüm bir türlü başlamıyordu. Çok şükür biz başlattık Çay Mahallesinde. Şimdi Barış, Bahçe ve Turgut Reis’te başlatacağız inşallah. Sadece Akdeniz’de değil, Yenişehir ve Mezitli’de de çok yaşlı binalar, riskli yapılar var. Canlarımızı depremde kaybetmek istemiyorsak, başka çaresi, yolu yok.
Ne dedik? Çay Mahallesi’nde gerçekleşen dönüşümde, sadece mahalle sakinleri oturabilecek’ dedik. Geçmişten gelen bazı yanlışları bir çırpıda düzeltmek kolay değil. Fakat vatandaşın da her şeyi devlete bırakmaması; ailesiyle içinde yaşadığı, çocuklarını uyuttuğu evini yenilemesi, depreme dayanıklı hale getirip kuvvetlendirmesi gerekir. Nasıl ki arabanıza zamanı gelince bakım onarım yaptırıyorsanız, evinize de titizlikle yaklaşmalısınız. İnsanımız, ev alırken her şeyi araştırmalıdır” ifadelerini kullandı.

Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri Projesi…
Sonrasında; kâtip üyeliği ile plan-bütçe ile ekonomi ve kalkınma komisyonlarından istifa eden Süleyman Kahraman’ın yerine, yasa gereği kalan süreyi tamamlamak üzere yeni üye seçimi yapıldı. Zabıta memurlarına 2021 mali yılında uygulanacak “fazla mesai” ücretinin tespit edilmesiyle ilgili teklif de komisyonlara oybirliğiyle havale edildi.
Toplantıda, Çukurova Kalkınma Ajansı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı (SOGEP) kapsamında “Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri” projesi için sözleşme imzalama ve proje faaliyetleri için gereken iş ve işlemleri yapmak üzere Başkan Gültak’a yetki verilmesiyle ilgili teklif de görüşüldü. Teklif, oybirliğiyle ilgili komisyonlara sevk edildi.
Akdeniz Belediyesi ile Şahinbey Belediyesi arasında ‘Kardeşlik Şehir Anlaşması’ protokolü hazırlama ve sözleşme imzalama konusunda Başkan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif görüşülerek oybirliğiyle kabul edildi. Toplantıda, çeşitli imar plan değişiklikleri ile ilgili teklifler de görüşülerek ilgili komisyonlara havale edildi.
Meclis’te; Bahçe, Barış ve Mahmudiye Mahallelerini kapsayan, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı ilan edilen alanın, yaklaşık 27 hektar alanı içeren “1. Bölge Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje” alanında hazırlanan imar planı ile ilgili teklif gündeme alındı. Madde, üyelerin oybirliğiyle ilgili komisyonlara havale edildi.
Komisyonlara ek süre verildi
Mecliste; 24.07.2019 Sözleşme tarihli "Mersin İli Akdeniz İlçesi 1. Etap Kent Merkezi 950 Hektar Alanda 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı Yapımı Hizmet Alımı" işine ilişkin hazırlanan 1/1000 ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı çalışmalarını içeren komisyon raporları da gündeme geldi. Teklif ile ilgili olarak komisyonlara ek süre verilmesi, üyelerin oybirliğiyle kabul edildi.
Toplantının başında gündeme alınan önergelerin yeniden okunup oybirliğiyle komisyonlara havalesinden sonra, temenni ve öneriler bölümüne geçildi. Söz alan Meclis üyeleri, İzmir halkı ile birlik ve dayanışma duygularını dile getirdi; depremde yaşamını yitirenlere rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralılara şifalar diledi.
Bir sonraki oturumun 6 Kasım Cuma günü yeniden yapılmasının kararlaştırılmasından sonra toplantı erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”