Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; "Millet Bahçesi Mersin’e Çok Büyük Bir Hizmet"

Belediye Meclis toplantısında üyelerin, projeyle ilgili sorularını yanıtlayan Başkan Gültak, Millet Bahçesi Projesi’nin; Mersin’e çok büyük bir hizmet olduğunu söyledi.

03 Aralık 2019 Salı, 16:23
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; "Millet Bahçesi Mersin’e Çok Büyük Bir Hizmet"
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Akdeniz Belediye Meclisi Aralık ayı toplantısını, M. Mustafa Gültak Başkanlığı’nda belediye konferans salonunda gerçekleştirdi. Mecliste, gündeme alınan bir takım maddeler görüşülüp ilgili komisyonlara oybirliğiyle havale edildi. Meclis’in temenni ve öneriler bölümünde konuşan Başkan Gültak, engellilere yönelik hizmet ve projelere değindi.

Başkan Gültak; “Ümit Yaşar Oğuzcan Parkımızın içine yakın zamanda bir Engelli Meclisi, bir de Engelli Kafe’si yapacağız. Engelli insanlarımız gelsinler, çalışsınlar, üretsinler ve para kazansınlar. Ayrıca üniversitemiz ile engelli vatandaşlarımızla ilgili bir merkez kuruyoruz. Akdeniz’de yaşayan tüm insanlarımızın sorunlarının çözümü için çalışıyoruz. Ayırt etmeden her mahallemize hizmet ulaştırıyoruz. Çünkü insanlarımız her şeyin en güzeline layıktır” diye konuştu.

“Mersin, 140 dönümlük yeşil bir alana kavuşacak”

Meclis üyelerinin; Millet Bahçesi ile ilgili bilgi talebi üzerine de Başkan Gültak; Millet Bahçesi yapılacak araziyi Perşembe günü ziyaret ettiğini belirterek şöyle konuştu; “Firma geldi ve şantiyesini yıkılan aquaparkın civarına kuruyor. Resmi evraklarını aldılar ve inşaata başlayacaklar. Projeye göre 1 yılda millet bahçesi inşasını bitirecekler. Çalışma 2 etaptan oluşuyor. İlki yıkılan stadyum, ikincisi de yıkılan aquapark… Bu iki etapta çalışmalar aynı anda başladı. Aynı zamanda stadyumun yanındaki kışla da yaya köprüsü ile bağlanıyor. Arabalara kapalı olacak bu köprü. İnsanlarımız rahat bir şekilde her iki merkezi de kullanacaklar. İş artırımı ile kışla da yapılacak. Yaklaşık 40 milyon liralık bir arazi, Milli Emlak tarafından OYAK’a verildi. Kışla da artık sadece imzalara kaldı. Ondan sonra da iş artırımı ile kışla da projeye dâhil olacak. Yıkılan stadyumun yerine, stadı andıran küçük bir anfi tiyatro yapılacak. Bahçelerde; güney-kuzey, doğu-batı aksları olacak. İnsanlarımız çok rahat yürüyebilecekler, gezinebilecekler ve bisikletlerini sürebilecekler. Kışla içinde de peyzaj çalışması yapılacak. Aquapark tarafından tek katlı bir sosyal tesis var. İnsanlar gelsin, çayını içsin, yemeğini yesin diye. Onun dışında yeşil alanlar olacak. Ayrıca bir seyir terası olacak. O bölge de tamamen park ve bahçe olacak” şeklinde konuştu.

“Mersin’e çok büyük bir hizmet olacak”

Yıllarca dile getirilen bazı dedikodular olduğunu kaydeden Başkan Gültak, şöyle konuştu; “Yıkılan stada AVM’ler yapılacak, kışla yıkılacak, ağaçlar kesilecek, oraya lüks siteler gelecek gibi dedikoduların önünü kesiyoruz. Bu kardeşinizin ve Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın emeği çoktur. Çünkü bu ihale
seçim sonrası normalde iptal olmuştu. Ben de gidip mücadelesini verdim. Sayın Bakanımızla birlikte ihaleyi tekrar yaptık. Mersin’e çok büyük bir hizmet olduğunu düşünüyorum. Çünkü Mersin’de 140 dönüm üzerinde, ağaçlı, bahçeli, böcekli, çiçekli bir alanı kalmamıştı. Böyle bir araziyi Mersin’e kazandırıyoruz. İnşallah sonrasında da Ordu Evi’ni oraya dâhil etmek var. İnsanlarımız, eski aquaparkın olduğu bölgede ücretsiz denize girebilecekler. Atatürk Parkı’nı da Millet Bahçesi’ne katıp kombine yapmak için çalışıyoruz. Çok güzel bir alan olacak. Vatana, millete hayırlı uğurlu olsun.”

Meclis’te görüşülen gündem maddeleri

Akdeniz Belediye Meclisi’nde, Akdeniz ilçe sınırlarında bulunan Mesudiye Mahallesi 5112 Sokağa, Şehit Uzman Çavuş Mustafa Korkmaz ismi ile; Yeni Mahalle 5319 Sokağa da Şehit Üsteğmen Emrah Şahin isminin verilmesini içeren komisyon raporları oybirliğiyle kabul edildi.

Toplantıda, 2020 yılı Nisan ayı içerisinde yapılacak olan 19’uncu Mersin Uluslararası Müzik Festivaline, Akdeniz Belediyesi tarafından 150 bin TL tutarında maddi destek sağlanmasına oybirliğiyle; Atatürk Kültür ve Kongre Merkezi’nde; 08-13 Kasım 2020 tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 14’üncü Uluslar arası Turunçgil Kongresine yapılacak maddi desteğin belirlenmesi ile ilgili teklif;

Plan ve Bütçe, Eğitim ve Kültür ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Komisyonlarına havalesine; Akdeniz Belediye Meclisi’nce; 6 Mart 2019 tarih ve 18 Sayılı karar ile onaylanan Karaduvar Bisiklet Yolu projesinde güzergâh değişikliğine ilişkin hazırlanan İmar Plan değişiklik teklifinin, Çevre, Gençlik Spor ve Sağlık ile Kadın Erkek Eşitliği Komisyonlarına havalesine oybirliği ile kabul edildi.

Meclis’te, Mithatpaşa Mahallesi Çiftçiler Caddesi No:30’da İlçe Emniyet Müdürlüğü Hizmet Binası olarak tahsis edilen yapının ihtiyacı karşılayabilmesi için gerekli tadilat, bakım ve onarımını içeren komisyon raporu da oyçokluğu ile kabul edildi. Bir takım imar planı değişikliklerine ilişkin komisyon raporlarının da oybirliğiyle kabul edildiği Meclis; bir sonraki toplantının 6 Aralık 2019 Cuma günü saat 10:00’da yapılmasının karara bağlanmasının ardından sona erdi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti