Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ‘kriz Masası’nı Ziyaret Ederek Çalışmaları Yerinde İnceledi

Başkan Gültak, Türkiye’nin, belki de son bin yılın en büyük doğal afetlerinden birini yaşadığını dile getirdi.

16 Şubat 2023 Perşembe, 14:41
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak ‘kriz Masası’nı Ziyaret Ederek Çalışmaları Yerinde İnceledi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Kahramanmaraş merkezli 10 kenti derinden etkileyen büyük deprem felaketinin ardından Kültür Müdürlüğü bünyesinde oluşturulan ‘Kriz Masası’nı ziyaret ederek, 7/24 esasına göre özveriyle görev yapan belediye personelinin çalışmalarını yerinde inceledi, yetkililerden bilgi aldı.
Türkiye’nin, belki de son bin yılın en büyük doğal afetlerinden birini yaşadığını dile getiren Başkan Gültak, “Bu kadar büyük bir afeti tarihimizde göremiyoruz. Toplamda 10 ilimizi, yüzlerce ilçeyi, kasaba ve köyümüzü kapsayan büyük bir doğal afetten bahsediyoruz. Tabi bölgeye çok yakın olan bir il ve ilçe olarak da bu doğal afette vatandaşlarımızın tercih ettiği en önemli ilçelerden biriyiz. Biz de ilk günden itibaren kriz masamızı merkezde oluşturduk” dedi.
Başkan Gültak, belediyeye bağlı 11 mahalle kültür ve sanat evinin depremzedelere açık olduğunu ve hizmet verdiğini ifade ederek; “Bu evlerimizde de kriz masasına bağlı personelimiz görev alıyor. Ekiplerimiz, ilk başta bölgede arama kurtarma, şimdi de hem enkaz kaldırma hem altyapı ile ilgili, özellikle Kırıkhan’da su şebekeleri ile ilgili çalışma yapıyor. Artık hijyen sorunu da yaşanmaya başladı. Bu nedenle Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü ekiplerimiz bölgede çöpleri toplayıp, bölgeyi temizliyor” diye konuştu.
“Mahalle kültür evlerimizi afetzede insanlarımıza açtık”
Hem coğrafi yakınlık, hem de hastane kapasitesi nedeniyle Mersin’e çok sayıda yaralının ve depremzede ailenin geldiğini kaydeden Başkan Gültak; “Akdeniz Belediyesi olarak mahalle kültür evlerimizi afetzede insanlarımıza açtık. Günlük bin vatandaşımızı misafir ediyoruz. İnsanlarımıza sıcak bir yuva sağladık. Türkiye kocaman bir ailedir. Akdeniz Belediyesi olarak bizler de bu ailenin parçasıyız. Onlara aile sıcaklığını hissettirmeye çalışıyoruz. Hep birlikte, aile ortamında yaralarımızı birlikte saracağız” şeklinde konuştu.
“Sadece Akdeniz’in değil, diğer ilçelerin ihtiyaçlarını da karşılıyoruz”
Kriz Masası’nda telefonların susmadığını dile getiren Akdeniz Belediye Başkanı Gültak; sözlerini şöyle sürdürdü; “Arkadaşlarımız sürekli kayıt alıyor, bilgiler burada toplanıyor. Daha sonra belediyemiz, hayırsever insanlarımızın ve iş insanlarımızın destekleri sayesinde kazanlar kaynıyor, yemekler pişiyor, kahvaltılar hazırlanıyor, elbiseler, su ve hijyen paketleri toplanıyor. Şu an sadece Akdeniz’de veya kültür evlerimizde değil, diğer ilçelerimizden talep edilen ihtiyaçlara da karşılık veriyoruz. Yardım seferberliğimiz devam edecek. Deprem mağduru tüm insanlarımıza sahip çıkacağız, onlara aile sıcaklığını hissettireceğiz. Büyük felaket sonrası gerek deprem bölgesinde gerekse kriz masası bünyesinde hiç durmadan çalışan, emek veren ekip arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bu yaramızı hep birlikte saracağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi