Akdeniz Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi

Şubat 2021 ayı birinci birleşim birinci oturumunu, Mustafa Gültak Başkanlığı’nda, belediye konferans salonunda gerçekleştirdi.

01 Şubat 2021 Pazartesi, 21:29
Akdeniz Belediye Meclisi Şubat Ayı Toplantısını Gerçekleştirdi
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Yoklama ve bir önceki birleşim tutanak özetinin okunması ile başlayan toplantı, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile sürdü, ardından da Meclis’e sunulan önergeler okundu.
Akdeniz Belediyesi Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü’nden gelen, Çay Mahallesi’nde TOKİ Başkanlığı ile 2989 Sayılı Toplu Konut Kanunu; 5393 Sayılı Belediye Kanunu’nu ile 6306 Sayılı kanun kapsamında, kentsel dönüşüm çalışmalarında hazırlanacak protokolleri imzalamaya yönelik Başkan Gültak’a yetki verilmesini içeren önerge okunup, gündeme alınması kabul edildi. Sonrasında, Karaduvar Mahallesi’nde kurulması planlanan polipropilen tesisi ile ilgili önergenin de gündeme alınması kabul edildi.

Umuda Yolculuk Projesi ile onkoloji hastalarına maddi-manevi destek
Önergelerin kabulünden sonra Meclisin ilk gündem maddesinde yer alan “Akdeniz’de Umuda Yolculuk Projesi” görüşüldü. Proje; Akdeniz sınırlarında ikamet eden, sosyo-ekonomik durum açısından dezavantajlı onkoloji hastaları ile yakınlarına yönelik olarak; Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü personelince, sosyal yardım ve hizmet, psiko-onkolojik destek, manevi rehberlik ve sosyo-eğitsel faaliyet hizmetleri verilmesini içeriyor. Mecliste; proje kapsamında Mersin İl Sağlık Müdürlüğü ile protokol imzalama konusunda Başkan Gültak’a yetki verilmesi ile ilgili teklif oybirliğiyle komisyonlara havale edildi.

Hasta ve yakınlarının ulaşımı için servis görevlendirilecek
Proje hakkında değerlendirme yapan Başkan Gültak; “Onkoloji hastaları hayatta kalma mücadelesi veriyor. Bu mücadele sırasında maalesef yeterince psikolojik destek alamayabiliyorlar. Ayrıca ailelerinin de çeşitli sıkıntıları olabiliyor. Yine onkoloji hastaları, belli dönemlerde kemoterapiye gitmek zorundalar. Tabi hastaneye gidiş-gelişlerinde sıkıntılar yaşayabiliyorlar. Kendi bölgemizde, imkânlarımız dâhilinde 1 veya 2 servis ile hastalar ve yakınlarını hastanelere taşıyabiliriz. Bu proje sayesinde Mersin ve Türkiye’de farkındalık yaratmak istiyoruz. Belediyemizde bir uzman var. Mersin Üniversitesi ile de protokol imzalayıp, online psikolojik destek vermek amacıyla geçici görevle bir psikolog daha aldık. Bu proje, toplum sağlığı ve kamuyu ilgilendiren önemli bir projedir” diye konuştu.

“Karaduvar Limanı’nın potansiyeli arttırılacak”
Mecliste, Karaduvar Mahallesi sınırları içerisinde; Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı V. Bölge Müdürlüğü’nce hazırlanan “Karaduvar Balıkçı Barınağı 1/5000 ölçekli Nazım İmar Planı Değişikliği ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı Değişikliği”ne esas kurum görüşünün hazırlanması ile ilgili teklif de görüşüldü. Karaduvar Limanı’nın büyütülmesi, güçlendirilmesine ve düzenlenmesine ilişkin olarak Bakanlığın kurumdan görüş istemesiyle ilgili gündem maddesi de ilgili komisyonlara oybirliğiyle sevk edildi.
Proje ile ilgili bir açıklama yapan Başkan Mustafa Gültak; “Bakanlık tarafından, Karaduvar Limanı’nda yapılacak değişiklik ve yeniliklerle daha büyük gemiler artık limana yanaşabilecek. Şu anki potansiyeli arttırılmış olacak. Limanın alanı büyümüyor ancak işlevselliği değişeceği için kapasitesi arttırılıyor. Ayrıca Çamlıbel Marina ile ilgili etüt proje de bitti, denizaltı çalışmaları ise devam ediyor. Denizaltı çalışmaları bittiğinde konu Meclisimize gelecek. Bizden yetki isteyecekler. Profesyonel balıkçıların barınabileceği alanlar da var. Dolayısıyla balıkçı arkadaşlarımızın büyük bir sorunu olmayacaktır” şeklinde konuştu.
Meclis’te; 16/10/2020 tarihli 31276 sayılı Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe giren 7254 Sayılı Yasanın 10. Maddesi ile 5216 Sayılı Büyükşehir Belediye Kanunu’na eklenen ek maddeye göre, kanun maddesinde yer alan özellikleri taşıyan ilçe sınırlarındaki mahalle ve yerleşim yerlerinin tespit edilerek, ‘kırsal mahallelerin’ tanımlanmasıyla ilgili teklif de ilgili komisyonlara oybirliğiyle havale edildi.

TOKİ projelerinde vatandaşlarla görüşme için Başkan Gültak’a yetki verildi
Çay Mahallesi’nde, TOKİ tarafından yapılan toplu konutların, yüklenici firma tarafından Haziran ayında teslim edileceğinin planlandığını belirten Başkan Gültak, “Gerekli yasal çalışmaların yapılıp, vatandaşlarımızla görüşülmesi için hazırlık yapılması gerekiyor. Bununla ilgili yetki almamız gerekiyor. Komisyonlarda tartışırsınız. Yasal bir prosedür. Şubat sonu veya Mart 15 gibi Çay Mahalleli vatandaşlarımızla görüşüp ortak zeminde buluşmaya çalışacağız. Hep söylediğim üzere, bu konutlar mahallesi sakinleri için yapıldı. Barış ve Bahçe mahallerimizde de yüzde 60’ın üzerinde anlaşma sağlanıp imzalar atıldı. Bakanlık ile görüşmelerden sonra buralarda da çalışmalar hızla başlayacak. Bir buçuk yıl önce kimse imzalamamıştı. Fakat şartları daha verimli hale getirince vatandaşımız büyük rağbet gösterdi. Orada 450 konutun yapılacağı, camisi ve kültür merkezinin, semt pazarının olacağı güzel bir proje ortaya çıkacak ve kent merkezimiz daha konforlu bir hale gelecek” ifadelerini kullandı.

“Polipropilen tesisi ile ilgili görüş ve kararımız bellidir”
Meclis üyelerinin, Karaduvar’da yapılması planlanan polipropilen tesisi ile ilgili açıklamaları üzerine söz alan Başkan Gültak, “Bakanlık bize başvurduğunda, idaremizin ÇED raporu ile ilgili bir yetkisi vardı. İdare olarak da bu yetkimizi kullanıp ‘olumlu’ bir rapor vermedik. Bu noktada Büyükşehir Belediyesi ile paralel hareket ettik. Bu konudaki fikrimi çok kez söyledim, sivil toplum örgütleri ile görüştüm. Uzmanlar ve STK temsilcilerini Sayın Bakanımız ile de görüştürdüm. Bakanımız tarafından bilimsel ve detaylı bir rapor istendi. Biz de bu konuda onlara destek oluyoruz. Çünkü amacımız üzüm yemek olmalı, bağcıyı dövmek değil. Akdeniz Belediyesi idaresinin görüşü ve kararı da bellidir” diye konuştu.

“Mersin’in ikinci etap imar planı, Tarım Bakanlığı’nca imzalandı”
Mersinlilere bir müjde daha veren Başkanı Gültak; “Mersin’in, ikinci etap imar planı konusu Tarım Bakanımız tarafından imzalandı ve yazı Mersin Tarım İl Müdürlüğü’ne ulaştı. Yazı, büyük ihtimalle bu hafta içi Büyükşehir Belediyesi’ne de ulaşır. Tabi ki Sayın Bakanımız Lütfi Elvan başta olmak üzere, Tarım Bakanımıza ve Milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Yaklaşık 15 yıldır Mersin için bir sorun ve sıkıntıydı bu konu. Özellikle Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçelerini ilgilendiren bir plandır. Sanayi, turizm ve lojistik alanları kapsayan bir imar düzenlemesi. Bakanlığımızca imzalanıp yaklaşık 2 bin hektarlık alana izin verildi. Dolayısıyla birçok tarım arazisi korunmuş oldu” dedi. Akdeniz Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısı; 5 Şubat 2021 Cuma günü saat 10:00’da konferans salonunda yapılacak.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti