Akdeniz Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı İkinci Meclis Birleşiminde, 10 Kasım Tarihine Ayrı Bir Başlık Açıldı

Başkan Gültak; “Cumhuriyeti korumak ve geleceğe taşımak en asli görevimiz”

11 Kasım 2022 Cuma, 12:57
Akdeniz Belediye Meclisi’nin Kasım Ayı İkinci Meclis Birleşiminde, 10 Kasım Tarihine Ayrı Bir Başlık Açıldı
-

Başkan Gültak; Atatürk’ün ebediyete irtihalinin 84’üncü yıldönümü nedeniyle yaptığı konuşmada, “Gazi Mustafa Kemal’in en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, çağdaş ve gelişmiş medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. İşte bugün bizler de Büyük Atatürk’ün gösterdiği bu istikamet, hedef ve ilkeler doğrultusunda geleceğe ilerliyoruz” dedi.

Akdeniz Belediye Meclisi’nin Kasım ayı ikinci Meclis birleşiminde, 10 Kasım tarihine ayrı bir başlık açan Akdeniz Belediye Başkanı Mustafa Gültak; “Kurtuluş Savaşımızın Lideri, özgürlük bağımsızlığımızın mimarı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 84’üncü yıldönümünde şükran, rahmet ve sonsuz minnetle yâd ediyorum. Her türlü yokluğa rağmen bu toprakları bizlere vatan yapmak için canlarını veren ecdadımızı; vatanımız ve bayrağımız uğruna toprağa düşen tüm şehitlerimizi saygı ve rahmetle anıyorum” diye konuştu.

“Cumhuriyeti korumak ve geleceğe taşımak en asli görevimiz”

Gazi Mustafa Kemal’in; “Benim naçiz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır. Ancak Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır" sözüne de hatırlatan Başkan Gültak, sözlerini şöyle sürdürdü; “Bu bağlamda; 10 Kasım’ı sadece ‘matem günü’ olarak görmenin ötesinde; Atatürk’ün geleceği aydınlatan fikir ve düşüncelerini anlama günü olarak değerlendirmeliyiz. Gazi Mustafa Kemal’in en büyük ideali, Türkiye’yi birlik ve beraberlik içinde, müreffeh bir ülke olarak çağdaş medeniyetler seviyesine çıkarmaktı. İşte bizler de bugün Büyük Atatürk’ün gösterdiği istikamet ve ilkeler doğrultusunda ilerliyoruz. Atatürk’ün ‘En büyük eserim’ dediği Cumhuriyet’i korumak, devletimiz ve milletimizin tüm dünyada saygın ve güçlü bir yer edinebilmesi amacıyla büyük bir azimle yılmadan çalışmak bugün en asli görev ve sorumluluğumuzdur.”

“Atatürk’ün de dediği gibi Mersin’e sahip çıkıyoruz”

Sözlerini; “Atatürk’ün, ‘Yurtta Sulh, Cihanda Sulh’ ilkesi doğrultusunda, ülkemizde ve kentimizde barışı ve kardeşliği hâkim kılmak için mücadele verdik” diyerek sürdüren Başkan Gültak; “Yakın geçmişte terör ve uyuşturucu ile gündeme gelen kentimizde bugün huzur, güven, kardeşlik, sevgi ve hoşgörüyü yeniden tesis etmiş olmaktan mutluluk duyuyoruz. Atatürk’ün de özel ayrıcalık ve değer verdiği kadınların sosyal ve ekonomik statüsünü yükseltmek için üretime yönelik projeler üretiyor; onları ekonomi ve istihdama kazandırıyoruz. Geleceğimiz olan gençlerimizin eğitimine katkı sunuyor, kültürel, sanatsal etkinlik ve sportif aktivitelerle onlara daha güzel ve güvenli bir gelecek hazırlamak için çalışıyoruz. Atatürk’ün, “Mersinliler Mersin’e sahip çıkınız” sözünün gereğini yerine getirerek, kentimizi her yönüyle geleceğe hazırlayan hizmet, proje ve yatırımlarımız sürecek. Ebediyete irtihalinin 84’üncü yıldönümünde; Kurtuluş Savaşımızın Mimarı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ve İstiklal Mücadelemizin bütün kahramanlarını saygı, rahmet ve sonsuz minnetle yâd ediyorum” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”
Uzaya Mersin Üniversitesi İmzası: Ülkemizin İlk Astronotu Alper Gezeravcı Uzaya Götürdüğü Yörük Kültürüne Ait Nesneleri İlk Kez Mersin Üniversitesi’nde Açıkladı