Akdeniz Belediyesi, Adanalıoğlu Sahilinde Yaşayan Sokak Hayvanları İçin Korunaklı Bir Alan Yarattı

Başkan Gültak’ın talimatı üzerine Adanalıoğlu sahilini mesken edinen sokak hayvanları, korunaklı ve sağlam bir yapıya kavuştu.

21 Ocak 2021 Perşembe, 14:03
Akdeniz Belediyesi, Adanalıoğlu Sahilinde Yaşayan Sokak Hayvanları İçin Korunaklı Bir Alan Yarattı
-

Belediye Başkanı Gültak, "Can dostlarımızın yaşamlarını sağlıklı ve güvenli sürdürmeleri noktasında elimizden gelen ne varsa yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü kendimizi bu anlamda sorumlu hissediyoruz" ifadelerini kullandı.

Akdeniz Belediyesi, ‘hayvan dostu yerel yönetim’ anlayışını kentte hâkim kılmaya ve bunun gereğini de yerine getirmeye devam ediyor. Zorlu Pandemi süreci ve uygulanan sokak kısıtlamaları nedeniyle zor günler yaşayan sokak hayvanları için sürekli mama, yem ve su desteği sağlayan Akdeniz Belediyesi, ilçenin birçok park, meydan ve uygun yerlerine, soğuk kış günlerinde sokakta yaşayan canların sığınabilecekleri yuvalar da yaptı.
Adanalıoğlu sahilinde de atıl durumda olan bir alanda onlarca köpeği besleyen hayvan severler, Akdeniz Belediye’sinden destek istemiş ve Başkan Gültak, korunaklı bir yer yapılması için birimlere talimat vermişti. Bunun üzerine Kültür ve Sosyal İşler, Fen İşleri ve Zabıta Müdürlü ekipleri harekete geçti. Başkan Gültak, 100 metrekarelik alanda 5 padokun bulunduğu ve yaklaşık 20 köpeğin barınıp yemek yiyebileceği o alanda incelemelerde bulundu.

Gültak; "Bizlerin vicdanı el vermedi"
Başkan Gültak konuyla ilgili olarak; "Daha önce buraya geldiğimizde hayvan sever kardeşlerimizden bölgede bulunan 20’ye yakın köpek olduğunu öğrendik. Arkada kendi imkânlarıyla bir alan yapmışlardı ama bu alanlara onların da bizim de vicdanımız el vermedi. Onlardan aldığımız feyiz ile birlikte arkadaşlarımıza talimat verdik. Şu an bu bölgede en az 20 hayvanımız barınıyor. Küçük dostlarımızın rahatlıkla gelip yemek yiyecekleri, sularını içebilecekleri, kışın soğuk ve yağmurdan, yazın güneşten korunabilecekleri bir hale getirdik. Etrafını da kapatarak dış etkenlerden koruyup, kötü amaçla kullanılmasını da önlemiş olduk. Diğer hayvan sever vatandaşlarımız da buraya gelip mamalarını dağıtabiliyorlar" diye konuştu.

"Kendimizi sorumlu hissediyoruz"
Ekim ayından bu yana 3,5 ton kedi ve köpek maması dağıttıklarını da dile getiren Gültak; "Yaklaşık 50’nin üzerinde de paletlerden basit ve güzelce yaptığımız, etrafını naylonla çevirdiğimiz portatif barınma alanlarını da Akdeniz’de dağıttık. Bunun yanında 300 ile 500 arası kuşluk yapılması için yeni bir talimat daha verdim. Bunların bir kısmı tahtalardan üretilirken, bir kısmı da piyasaya atılan tenekelerin değerlendirilmesi ile olacak. Başta ağaçlar olmak üzere belli yerlere bu kuşlukları takacağız. Sağlıklı bir Akdeniz için bu yavrularımızın da sağlıklıları çok önemli. Bizler yaratılanı yaratandan ötürü sevmeyi düstur edinmişiz. Onların yaşamlarını huzurlu sürdürmeleri noktasında elimizden gelen ne varsa yapıyoruz; yapmaya da devam edeceğiz. Çünkü kendimizi bu anlamda sorumlu hissediyoruz" ifadelerini kullandı. Başkan Gültak, barınakta bulunan hayvanları kendi elleriyle besleyip su verdikten sonra, sokak hayvanları için desteklerinin süreceğini kaydetti.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor