Akdeniz Belediyesi Eğitim Akademisi, Öğrencileri Üniversite Hayaline Kavuşturacak

Akdeniz Belediyesi’nin; üniversiteye hazırlanan lise mezunu ve son sınıf öğrencileri için hayata kattığı ve Mersin’de bir ilk olan; “Akdeniz Belediyesi Eğitim Akademisi Projesi”, geniş katılımlı bir toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı.

17 Şubat 2021 Çarşamba, 12:52
Akdeniz Belediyesi Eğitim Akademisi, Öğrencileri Üniversite Hayaline Kavuşturacak
-

Ücretsiz sunulan kurslar kapsamında, Yükseköğretim Kurumları Sınavı’na (YKS) hazırlanan 3 bin Akdenizli öğrenciye; ‘Tam Öğrenme Modeli’ne uygun hazırlanan ‘Eğitim Akademisi’ paketi verildi.
Konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk, Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek, okul müdürleri ile belediye bürokratları katıldı. Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan toplantı, akademiyi tanıtıcı videoların gösterimiyle sürdü. Toplantıda ilk söz alan Akdeniz İlçe Milli Eğitim Müdürü Adem Şimşek; Akdeniz’de, 124 okul ve kurumda 62 bin öğrenciye hizmet verdiklerini ifade ederek; “Eğitim camiası açısından çok güçlüyüz. Genç, dinamik, işine kafa yoran ve teknoloji iç içe olan bir eğitim ordumuz var. Dünyayı değiştiren en güçlü silahın eğitim olduğuna, toplumdaki her kurum ve temsilcinin inanarak destek vermesi biz eğitimcileri oldukça mutlu etmektedir” dedi.

“Öğrencinin başarısını hedefleyen örnek bir proje”
Akdeniz Kaymakamı Muhittin Pamuk da konuşmasında, eğitimin; Akdeniz’de ayrıcalıklı bir alan olduğunun altını çizdi, tüm kurumlarla eğitime özel bir hassasiyet gösterdiklerini vurguladı. “Marifet iltifata tabidir” diyen Pamuk; “Akdeniz Belediyesi’nin, eğitime katkı noktasında çok önemli destekleri oldu. Tüm okullarımız, fiziki altyapılarının iyileştirilmesi noktasında elden geçti. Eğitimin kalitesinin arttırılması noktasında, altyapının iyileştirilmesi son derece önemli. Fakat bugünkü proje, tüm bunların ötesinde, öğrenci odaklı bir proje olması açısından hepimizi heyecanlandırdı. Çünkü öğrencinin başarısını hedefleyen ve başarıya odaklanmış bir proje. Bu proje, sadece öğrenciye verilen dijital eğitim katkısı değil; birebir takip edilen, gerektiğinde başarı duruma öğrenci ve veliye aktarılan, öğrencinin kendi haline bırakılmayan bir proje olması açısından son derece önemli. Bu proje ile adeta her eve bir okul, bir derslik, bir etüt merkezi kuruluyor. Sunulan bu fırsatın da çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.
“Programda, hedefini belirleyen çocuklarımız için her şey var”
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak ise konuşmasında, göreve geldikleri günden itibaren eğitime, kadınlara ve gençlere özel önem verdiklerinin altını çizdi. Projenin detaylarını anlatan Başkan Gültak; “Böyle bir dönemde istedik ki ailelere ve öğrencilere faydamız olsun. Böyle bir program içine girdik. Bu proje çok önemli, çünkü etüt merkezleri dâhil olmak üzere birçok yer kapalı. Ancak burada çalışmak isteyen, 'ben doktor, eczacı, mühendis olacağım' diyen, kendine hedef koymuş çocuklarımıza dair her şey burada var. Her türlü imkân var. Görselleriyle, videolarıyla, soru çözümleriyle, föyleriyle, ders notlarıyla aklınıza ne gelirse var. Takıldığı zaman Milli Eğitim üzerinden de belediyemiz üzerinden de alanlar var.
Özel öğretmen de sorular da burada var. Ayrıca kendinizi deniyorsunuz. Mersin'de kaçıncısınız? Türkiye'de kaçıncısınız? Performansınız nedir? Bunların hepsini görebiliyorsunuz. Belediyemiz ile ilçe milli eğitim müdürlüğümüz velilere ulaşacak. İyi bir üniversitede okumak, iyi bir bölüm bitirmek birçok gencimizin hayalidir. Dolayısıyla bunun yolu lise sonda iyi bir performans göstererek sınavlara hazırlanmaktır. Bu sistem de öğrencilerimize bunu sağlıyor” şeklinde konuştu.
“Akdeniz’e 6 yeni okul yapılacak”
Akdeniz ve Mersin sakinlerine yeni bir müjde daha veren Başkan Gültak, “İl ve İlçe milli eğitim müdürlerimizle yaptığımız istişareler sonucunda Akdeniz'e 6 tane yeni okul yapıyoruz. Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Lütfi Elvan'a da şükranlarımı sunuyorum. Listeler verildi. Nerede ihtiyaçlar var, çalışıldı. Sayın Bakanımız hemen yanımda İstanbul Borsası Başkanı'nı arayıp görüştü, bir okulun yapımı için destek istedi. Diğer 5 okul için de Milli Eğitim Bakanlığı'na ödenek ayırarak yeni okullarımızı da hayata geçirmiş olacağız” diye konuştu.
LGS’ye hazırlanan öğrencilere de 4 bin 500 adet hazırlık seti dağıtılacak
Eğitime desteklerinin devam edeceğini kaydeden Başkan Gültak, önümüzdeki günlerde 8’inci sınıf öğrencilerine; 10 gün sonra da LGS'ye hazırlık noktasında 4 bin 500 tane hazırlık seti dağıtacaklarını belirtti. Başkan Gültak; “Orta son öğrencilerimize de ders çalışacakları, soru çözebilecekleri, içinde birçok çalışma imkanının bulunduğu setler de bölgemizdeki tüm 8’inci sınıf öğrencilerine dağıtılmak üzere hazırlanıyor. Onların da iyi bir lise kazanmaları noktasında bir yerlere varmasını istiyoruz” ifadesini kullandı.
“Yılmaz Güney Parkı’na olimpik havuz yapılacak”
Sözlerini; “Belediyecilik sadece asfalt, kaldırım, yol yapmak demek değildir” diyerek sürdüren Başkan Gültak, şöyle konuştu;“Bölgemizde Yılmaz Güney Parkı'mız var. O parkı şu anda yıkıyoruz. Spor Toto Teşkilatı’na ve Spor Bakanlığımıza da ayrıca teşekkür ediyorum. İnşallah o parkın içine Akdeniz'in ilk fiziki yarı olimpik havuzunu yapıyoruz. Artık anneler çocuklarını başka yere götürmek zorunda değiller. Bu kompleksin içine 3 katlı da bir gençlik merkezi yapıyoruz. Burası gençlerin derslerini çalışabilecekleri, çay kahve içebilecekleri, internet ve spor ortamının hazırlandığı güzel bir etüt merkezi haline gelecek. Ayrıca bazı spor faaliyetlerinin yapılacağı bir gençlik merkezi haline geliyor. Tahmin ediyorum bu yılın sonuna bitecek. Akdeniz'e hayırlı uğurlu olsun.”
Nusratiye parkına etüt merkezi
“Nusratiye Mahallesi'nin içinde bulunan bir parkımızda da 50 ila 100 kişinin çalışabileceği, bir etüt merkezi için de şu an ekip arkadaşlarım çalışıyorlar” diyen Başkan Gültak; “Burasını da yaz sezonuna yetiştirmeyi planlıyoruz. Etüt merkezlerini önemsiyorum. Çünkü çocuklar kendi evlerinde çalışacak ortamları bulamayabiliyorlar. Dolayısıyla bu tür etüt merkezlerinde çalışabilecekler. Nusratiye'de böyle bir açılış yapacağız” dedi.
Millet Kıraathanesi, eğitim yuvası olarak da hizmet verecek
Başkan Gültak; Millet Kıraathanesi hakkında da bilgi vererek; “Burada çalışmalar sona erdi. Yaklaşık 36 öğrencimizin aynı anda ders çalışabileceği ortam sağladık. Bilgisayarları, interneti, çalışma masaları var. Ayrıca Millet Kıraathanesi olduğu için kadınlarımızın, beyefendilerin gelip kahve içip sohbet edebileceği, dergilerini, gazetelerini okuyacakları bir yer. Buranın bir diğer özelliği de Mersin'in en eski konaklarından birisi olmasıdır. Dolayısıyla Mersin'in en eski konaklarından birini de tekrardan hayata geçirmiş olduk” dedi.
“Gökdelen 29’uncu kat, 600 öğrencilik etüt merkezi olacak”
Metropol Gökdelen binasının 29’uncu katını da bedelsiz kiraladıklarını dile getiren Başkan Gültak, sözlerini şöyle sonlandırdı; “Buranın içi ile ilgili tüm fiziki işlemler bitti. Şu an sadece tefrişatı kaldı. Peki, burada ne yapacağız? Yaklaşık 600 öğrencimizin aynı anda ders alabileceği bir etüt merkezini de şehrin merkezinde kazandırma noktasındayız. Pandemi kuralları esnediği andan itibaren, 600 öğrencinin ders alabileceği etüt merkezini de hazırlamış bulunuyoruz. Gençler önemlidir. Belki ortamlarında bilgisayarları, internetleri, tabletleri, telefonları yok. O zaman ne yapacağız? Bu gençlere ders çalışabilecekleri ortamları yaratacağız.”

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor