Akdeniz Belediyesi Meclisin Gündemi Sağanak Yağışlar Oldu

Akdeniz Belediyesi Meclis toplantısına; kentte can ve mal kaybı ile su baskınlarına yol açan sağanak yağmurlar damgasını vurdu.

07 Ocak 2020 Salı, 17:54
Akdeniz Belediyesi Meclisin Gündemi Sağanak Yağışlar Oldu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
* Başkan Gültak, “Mersin’de iki gündür etkili olan aşırı yağmurlar sonucu maalesef hemen her bölgemizde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle ilimizin batı tarafında hasarlar oluştuğunu duyduk. Kendi bölgemizde gezdik, fazla problem yok gibi. Nitekim sahadaki arkadaşlarımız, vatandaşlarımızdan gelen taleplerle anında ilgileniyor” dedi.

“Mersin’de, hemen her bölgemizde sıkıntılar yaşanıyor”

Mersin’de; can ve mal kaybına yağışların gündeme geldiği Meclis toplantısında konuşan Başkan Mustafa Gültak, Erdemli’de bir vatandaşın heyelan sonucu yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirdi; “Yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır diliyorum” dedi.

Afetlere karşı hazırlıklı olmanın önemine dikkat çeken Başkan Gültak, “Rahmet olan yağmur, inşallah eziyete dönüşmez. Fakat kentimizde iki gündür etkili olan aşırı yağmurlar sonucu maalesef hemen her bölgemizde ciddi sıkıntılar yaşanıyor. Özellikle ilimizin batı tarafında hasarlar oluştuğunu duyduk. Kendi bölgemizde de gezdik, fazla problem yok gibi. Nitekim sahadaki arkadaşlarımız vatandaşlarımızdan gelen taleplerle anında ilgileniyor” diye konuştu.

“Aldığımız tedbirler sayesinde çok büyük sıkıntılar yaşanmadı”

Yağmur öncesi bazı tedbirler aldıklarını belirten, fen işleri ekiplerine 15 adet motopomp aldıklarını ve bu ekipmanların sahada kullanıldığını kaydeden Başkan Gültak; “Daha önce büyük sıkıntı ve felaketler yaşayan Kazanlı, Karacailyas, Huzurkent, Adanalıoğlu gibi bölgelerimizde bu motopompları devreye koyduk ve büyük sıkıntılar yaşanmadı, aşırı baskınlar yaşanmadı. Bu bölgelerimize yaptığımız yatırımlar sayesinde eskisi gibi su baskınları olmuyor” şeklinde konuşu.

Başkan Gültak, Siteler ve Gündoğdu mahallelerinden geçen su kanalına da değindiği konuşmasında, “Eğer bugün o kanal bitirilmemiş olsaydı, bugün biz birçok mahalleden bahsetmiyor olurduk. O kanal çok eleştirildi ama Akdeniz’in talihini değiştirdi. Yukarıdaki mahalleler belki etkilenmiyor ama aşağıdaki mahalleleri su basıyordu. O kanaldaki DSİ çalışması, bugün Akdeniz’in kaderini değiştirdi. Sayın Bakanımız Lütfi Elvan’ın destekleri sayesinde alınan motorlar sayesinde, o bölgelerdeki arazilerin üzerine aşırı su birikmesini engelliyoruz” ifadelerini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”