Akdeniz Belediyesi, Şıh Muhemmet Abbari Türbesi’ni Yeniledi

Şıh Muhammet Abbari Türbesi, Akdeniz Belediyesi tarafından yapılan kapsamlı bir çalışma ile tamamen yenilendi ve vatandaşların ibadeti ve ziyaretine hazır hale getirildi.

08 Mart 2021 Pazartesi, 12:03
Akdeniz Belediyesi, Şıh Muhemmet Abbari Türbesi’ni Yeniledi
-

Akdeniz Belediyesi; vatandaşların daha nezih, temiz ve huzurlu bir ortamda ibadetlerini yerine getirebilmelerini sağlamak amacıyla, ilçe sınırlarında bulunan cami ve Kur’an kurslarının yanı sıra, dua etmek veya adak adamak için ziyaretçilerini ağırlayan türbeleri de yeniliyor. Son olarak, Bahçe Mahallesi’nde bulunan Şıh Muhammet Abbari Türbesi, Park ve Bahçeler ile Fen İşleri Müdürlükleri tarafından baştan sona yenilendi.
Yenilenen türbe için düzenlenen törene; Akdeniz Belediye Başkanı M. Mustafa Gültak, Başkan Yardımcıları Aydın Eğin, Özel Kalem Müdürü Onur E. Gümüştok, önceki dönem Meclis üyesi Nihat Güverti ile mahalle sakinleri katıldı. Törende konuşma yapan Başkan Gültak; “Halkımız için önemi olan değerleri önemsiyor ve sahip çıkıyoruz. Ekiplerimizin özverili çalışmaları sonucu, türbemizde kapsamlı yenileme, düzenleme ve tadilat çalışması yapılarak vatandaşlarımızın ziyaretine hazır hale getirildi. Hepimize hayırlı ve uğurlu olsun. Bu çatı altındaki dualarımız ve adaklarımız kabul olsun” dedi.

Türbede yapılan yenileme çalışmaları

Akdeniz Belediyesi tarafından, Şıh Muhammet Abbari Türbesi’nde yapılan yenileme ve düzenleme çalışmaları ise şöyle; “Türbenin eski zemin döşemesi ve alt kaplamaları sökülüp yenilendi; çatının tamiratı yapılıp boyandı. Mevcut durumda, eski hali ile bulunan kademeli zemin, tek kot ile çözülerek yağmur suyunun türbenin içine girmesi artık engellendi. Türbe içi zemin ve kaidenin kaplamaları yenilendi, pencere çerçeveleri dâhil ve iç cephe tamamen boyandı. Türbenin içi ile çevresinin aydınlatma elemanları yenilendi ve sayısı arttırıldı. Adak kurban kesmek veya dua etmek üzere türbeyi ziyarete gelen vatandaşlar için yeni oturma bankları konuldu.
Türbenin giriş yolu kaplaması ile üst gölgelik yenilendi, yine park tarafı ile bahçe duvarı üstü demirler boyandı. Türbenin park tarafında yer alan girişi de yenilenirken, sokak cephesinin mevcut kaplamaları da temizlendi. Vatandaşların adak kesimleri için tezgâh kaplamaları yenilendi ve yeni kancalar asıldı. Türbedeki eski mevcut çeşme de sökülerek kullanıma daha da uygun bir çeşme bağlandı. Bahçe duvarının sıvası ve boyası ile birlikte, yan taraftaki parkın içindeki bordürler, çiçekler ve yeşil alan elden geçirildi.”
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor