Akdeniz Belediyesi Tarafından Gençlere Meslek Kazandırılması ve İstihdam Edilmelerine Yönelik Başlatılan Projede Tamamlandı

“Yetkin Belgeli İş Gücü, Akdeniz’in Dinamik Gücü” hedefi ile verilen eğitimler sonucunda 1’i engelli olmak üzere toplamda 24 genç istihdam edildi.

03 Şubat 2023 Cuma, 11:09
Akdeniz Belediyesi Tarafından Gençlere Meslek Kazandırılması ve İstihdam Edilmelerine Yönelik Başlatılan Projede Tamamlandı
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Akdeniz Belediyesi tarafından yürütülen ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Çukurova Kalkınma Ajansı tarafından 2020 yılı Sosyal Gelişmeyi Destekleme Programı kapsamında finanse edilen ‘Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri’ sona erdi.
Gençlere meslek kazandırılması ve istihdam edilmelerine yönelik başlatılan projede tamamlandı. Yüzde 20 istihdam garantili kurslar kapsamında, Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Autocad & 3DsMax, Bilgisayar Destekli Muhasebe ile Müşteri Hizmetleri ve Halkla ilişkiler (Çağrı merkezi Operatörü) alanlarında eğitimler verildi.
“Yetkin Belgeli İş Gücü, Akdeniz’in Dinamik Gücü” hedefi ile verilen eğitimler sonucunda 1’i engelli olmak üzere toplamda 24 genç istihdam edildi.
Toplam 72 kişi eğitim aldı
Proje detayları hakkında bilgi veren Proje Koordinatörü Ece Okçu, “Proje Eğitim ve Uygulama Merkezinde Kalkınma Bakanlığı ve Çukurova Kalkınma Ajansi desteğiyle yürütülen Akdeniz Mesleki Eğitim Atölyeleri Projesi sona erdi. Proje kapsamında 18-29 yaş aralığında 5'i engelli 72 genç; Garafik Tasarım ve Fotoğrafçılık, Autocad&3DsMax, Bilgisayar Destekli Muhasebe ile Müşteri Hizmetleri ve Halkla ilişkiler (Çağrı merkezi Operatörü) kursu aldı. Projenin ardından 1'i engelli toplam 24 genç iş gücü piyasasında çeşitli sektörlerde iş imkanı buldu. Projenin tamamlanmasının ardından merkezimizde 2’nci grup eğitimler devam etmektedir” dedi.
“Başkan Gültak’a teşekkür ederiz”
Eğitmen Esra Yılmaz ise, “Bu kursumuzda şu anda 2’nci grubumuz eğitim alıyor. Daha önce bir eğitimi tamamladık. Daha önce hiç eğitim almamış öğrencilerimizi çok iyi şekilde yetiştirdik, iyi eğitim aldılar. İkinci kursumuz yeni başladı. Eğitimlerimiz tüm hızıyla devam ediyor. Bizler için bu imkanları sağlayan Akdeniz Belediye Başkanımız Sayın M. Mustafa Gültak’a çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.
“Kursumuz iyi ilerliyor”
Grafik Tasarım ve Fotoğrafçılık Kursu alan 23 yaşındaki Şevval Özharat, “Biyomedikal Cihaz Teknolojisi mezunuyum ama kendimi grafik tasarım alanında geliştirmek istiyorum. Hem bu alana ilgim vardı hem de yeni bir iş imkanı sağlaması adına başvurdum. Kursumuz çok iyi ilerliyor. Bu alanda kendime donanım sağlıyorum” diye konuştu.
Bilgisayar ve Muhasebe kursiyelerinden Halil Tan ise, “Akdeniz Belediyesinin başlattığı bu kursa katılmamın amacı, kişisel olarak kendimi geliştirmek ve iş imkanına sahip olabilecek bir tecrübe kazanmak” ifadelerini kullandı.
“Sosyal medyada gezinirken gördüm ve başvurdum”
Sosyal medya sayesinde bu kurslarla tanıştıklarını kaydeden Ceren Dindar, “Sosyal medyada gezinirken bu kursların verildiğini gördüm ve başvurdum. Sonrasında uzman hocalarımız sayesinde eğitim görmeye başvurduk. Bize bu imkanı sağladıkları için herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”