Akdeniz Belediyesi Uyuşturucuya Karşı Savaş Açtı

Akdeniz Belediyesi öğrenci velilerine yönelik uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı bilinçlendirme konferanslarını aralıksız sürdürüyor.

06 Haziran 2017 Salı, 10:33
Akdeniz Belediyesi Uyuşturucuya Karşı Savaş Açtı
-

Akdeniz Belediyesi, madde bağımlılığına karşı öğrenci velilerinin dikkatini çekmek, okulların çevresinde uyuşturucu madde satışına karşı öğrencileri, velileri ve çevre esnafını bilinçlendirmek amacıyla çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu bağlamda Akdeniz belediyesi, Mersin Naciye Filizay İlköğretim Okulu'nda bir bilgilendirme toplantısı düzenledi. Toplantıya Başkan yardımcılarının yanı sıra daire müdürleri katıldı. Düzenlenen bilgilendirme toplantısında,  Belediyesi ve Milli Eğitim yetkilileri velilere okul çevrelerinde uyuşturucuya karşı alınan önlemler hakkında bilgiler verildi.

 'Veliler ile işbirliği içerisinde olmalıyız'

Akdeniz Belediyesi ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri, Ülke genelinde ilgili kamu kurumlarının koordinasyonuyla yapılan Uyuşturucuyla Mücadele Eylem Planlarına katkı sağlamak amacıyla bir çalışma başlattı. Çalışmada  öğrenci velilerine uyuşturucu ve madde bağımlılığına karşı bilinçlendirici sunum ve anlatımlar gerçekleştiriliyor. Ana hedeflerinin velilerle birlikte  uyuşturucunun öğrencilere ulaşmasının önüne set çekmek olduğunu söyleyen Akdeniz Belediye Başkanı Hamdi Bilge Aktaş, "Öğrencilerimizi uyuşturucudan uzak tutmak için velilere işbirliği içinde olmamız şart" dedi.

Uyuşturucu toplumun kanayan yarası

Uyuşturucu kullanımının toplumun kanayan yarası haline geldiğine işaret eden Başkan Aktaş, madde kullanımına başlamadan alınacak önleyici tedbirlerin, en etkili yöntem olduğunu söyledi.Yapılan bilimsel araştırmalar ışığında gençlere yönelik uyuşturucu ile ilgili yeteri kadar eğitsel faaliyet yapılması gerektiğini hatırlatan Başkan Aktaş, bu nedenle velilere yönelik bilinçlendirme toplantılarını sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

Konuşmalarının ardından Akdeniz Toplum Sağlığı Merkezi Psikologu Mesut Kuştepe, Rehber öğretmen Berrin Erensoy ile kurum doktoru velilere yönelik sunumlarını yaptılar. Bazı velilerin sorularının cevaplanmasının ardından bilgilendirme toplantısı sona erdi.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”